Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijava Britanaca

Optužnica protiv čelnika luke Ploče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv ravnatelja Lučke Uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luke Ploče Ivice Pavlovića zbog poticanja na zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče.

Glasnogovornik županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku Vlatko Cibilić potvrdio je danas podizanje optužnice koja je uslijedila nakon istrage povodom kaznene prijave koju je protiv ravnatelja Lučke Uprave Ploče Tomislava Batura i nepoznatog počinitelja 2010. podnijela britanska tvrtka Deltagrip. Ta je tvrtke u Pločama imala u najmu dio terminala Naftnih terminala Federacije. Luka Ploče im je, kao koncesionar luke, željela naplaćivati naknadu za pretovar tereta, a u Deltagripu tvrde da se koncesija ne odnosi na NTF-ov terminal. 

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ana Stavljenić Rukavina Žalba tužiteljstva Sud ponovo odlučuje o zlouporabi položaja bivše ministrice: Uz Bandića unaprijed odabrala novog ravnatelja

Po pisanju medija, u britanskoj tvrtki prozivaju Batura da je stao na stranu Luke Ploče i naredio blokadu lučkog graničnog prijelaza. U Lučkoj upravi, pak, tvrde da su svi korisnici tankerskog veza dužni plaćati naknadu za prekrcaj tereta te da je Luka Ploče jedini ovlaštenik koncesije na vezu u luci za obavljanje djelatnosti prekrcaja, pa je prema tome ovlaštena naplatiti lučku naknadu sukladno javno objavljenoj tarifi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene