Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica nepoznatih huligana jučer su u zagrebačkom naselju Kozari boku napali i opljačkali 16-godišnjeg invalida, prevrnuli ga iz kolica i pobjegli s novčanikom u kojem je bilo tek stotinjak kuna, izvijestila je danas policija.


Na sreću mladić pri padu iz invalidskih kolica nije ozlijeđen, a u policiji tvrde da je prepoznao i detaljno opisao napadače te da se za njima traga.

Vezani članci Policijska sirena, ilustracija Incident u Vinkovcima: 71-godišnji muškarac vatrenim oružjem napao i ozlijedio 53-godišnju ženu Policija, BiH, ilustracija Urezali mu križ na grudima i opljačkali ga: Na brutalan i stravičan zločin stižu žestoke osude

Mladić je napadnut oko 11,30 sati nakon što su ga trojica presrela i upitala ima li novca. Kad je odgovorio da nema, jedan od razbojnika posegnuo je za novčanikom koji se nalazio u invalidskim kolicima.

Kako bi ga zaustavio 16-godišnjak je novčanik uzeo u ruke, ali ga je ovaj pokušao istrgnuti, prevrnuvši pritom invalidska kolica. Nakon što je ispao iz kolica drugi ga je razbojnik primio za ruke, dok mu je treći istrgnuo novčanik.

U zagrebačkoj policiji ističu da napadi na invalide nisu česti i da je to prvi slučaj ove godine.