Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Dubrovniku

Noćna linija: Vozač branio turistkinju, huligani ga pretukli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač noćne autobusne linije u Dubrovniku teško je ozlijeđen nakon što ga je napala skupina huligana, koja je prethodno vrijeđala turiste iz Francuske.

Incident se dogodio u subotu rano ujutro, oko 4:30 sati, a 36-godišnjem vozaču autobusa Svetomiru Tomaševiću, huligani su slomili ruku u zglobu i laktu, a zadobio je i više modrica po glavi i tijelu od udaraca. Tomašević kaže kako je prvi udarac dobio s leđa, nakon što je zamolio huligane da izađu iz autobusa.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Kaštela: Napadnuto pet Poljaka, jedan završio u bolnici

'Sve se dogodilo oko 4:30 sati dok sam ukrcavao goste u autobus 1a, koji vozi za Mokošicu. Većina putnika bili su Francuzi kojima sam prodao 23 karte. Njih dvojica su se nekako provukli u autobus i počeli vrijeđati Francuze. Posebno su maltretirali jednu crkinju koju su počeli vrijeđati i ružno joj govoriti. Onda ih je jedan prijatelj počeo smirivati, a prilikom izlaska iz autobusa stao je kod mjesta gdje sjedim i počeo me vrijeđati, psovati, prijetiti mi ubojstvom. Ponovno sam ga zamolio da izađe, nakon čega smo svi izašli iz autobusa. Prepoznao sam dečka i pitao ga kako ga nije sram da me vrijeđa i maltretira putnike kad sam ga do sada više puta pustio da se besplatno vozi u autobusu. Uvijek bi rekao da nema novca za kartu i ja bi ga pustio da uđe. U tom momentu treća osoba me je udarila s leđa šakom u glavu. Nakon toga sam pao i njih dvojica su me počeli cipelariti', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju napadnuti vozač autobusa.

Tomašević smatra kako se nešto mora učiniti da se zaustave huligani te predlaže da se vozačima na noćnim linijama osiguraju zaštitari ili policijska pratnja. Drugo rješenje bi bilo, kaže, ukidanje noćnih linija.

Nesretni vozač autobusa ističe kako ga u 0sam godina nitko nije napao, a nakon incidenta u subotu rano ujutro, više mu nije svejedno sjedati za volan i voziti noćnu liniju.

Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik, zaključio je kako asocijalnog ponašanja ima više tijekom noći, nego tijekom dana, ali da je Dubrovnik relativno miran grad. Dodao je kako policija treba oštro reagirati prema huliganima koji napadaju vozače autobusa na noćnim linijama.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero rekla je kako je jedan od napadača, 19-godišnjak, priveden te da se očekuje i skoro privođenje i ostalih koji su sudjelovali u premlaćivanju vozača autobusa. Privedeni mladić tijekom napada je bio pod utjecajem alkohola i otprije je poznat dubrovačkoj policiji, izvijestila je ista PU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene