Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUHANSKA MAFIJA

Šokantni detalji iz djelovanja zločinačkih udruženja u Istri: "Na javnim mjestima su to prekrcavali, naočigled svih..."

Aktualno Galerija Dino Hajdarević - 2 Dino Hajdarević - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dino Hajdarević - 1 Dino Hajdarević - 1 Foto: DNEVNIK.hr Velika akcija policije - 1 Velika akcija policije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Velika akcija policije, ilustracija Velika akcija policije, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +1 Velika akcija policije - 3 Galerija 1/6 >>
Kako je Dnevnik Nove TV prvi objavio - razbijena je duhanska mafija u Istri. U akciji istarske krim policije razbijeno je više zločinačkih udruženja koja su se bavila nazakonitom prodajom duhana.

U Istri je razbijena duhanska mafija. Zaplijenjeno je više od osam tona duhana. ''Pakirali su u male plave vrećice, sve je funkcioniralo do najsitnijeg detalja. Imali su veće vage, a manju vagu su očito više koristili. Oduzeta je i velika količina streljiva, ali i oružje. Policija je oduzela više od tri tisuće eura i 45 turskih lira. Mahom su koristili i novčanice od 200 kuna'', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Dino Hajdarević, voditelj službe organiziranog kriminaliteta PU istarske, kazao je da su duhan transportirali osobnim automobilima. ''Na javnim mjestima su to prekrcavali, naočigled svih. Po dolasku u Rijeku i Pulu, dileri su dalje plasirali krajnjim korisnicima'', kazao je Hajdarević u Dnevniku Nove TV.

Sve je, dodaje, krenulo od lokalne razine. ''Dobili smo na terenu informacije, a kada smo dublje ušli u priču shvatili smo da je to samo jedan malen dio većeg kraka. U konačnici smo shvatili da se radi o četiri zločinačka udruženja'', rekao je Hajdarević te dodao da su bili posloženi hijerarhijski.

''Bio je glavni ideolog, osoba za logistiku, za transport i za plasiranje krajnjim korisnicima. Određene osobe su bile članovi različitih zločinačkih udruženja, a svatko od njih je imao glavnog organizatora'', pojasnio je Hajdarević i dodao da su išli teorijom - to nije droga, neće nitko posumnjati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA EUROPOLA Uhićeno više od 540 ljudi, među njima i hrvatski državljani: Prodavali ''korona lijekove'' i doping, zaplijenjena roba vrijedna 63 milijuna eura

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što su mislili? Pokušali su u zrakoplov prošvercati sulude stvari, pogledajte što je otkrilo osiguranje

Oštetili su državni proračun za gotovo šest milijuna kuna. ''Trojica osumnjičenih još nisu dostupni policiji, ali bi vrlo brzo trebali biti dovedeni pred lice pravde. USKOK je od 22 uhićenih tražio istraživanje zatvora za njih 14. Ako se svima dokaže krivnja, prijeti im zatvor i do pet godina'', zaključio je Mikić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene