Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Petero ozlijeđenih radnika na trajektu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva člana posade, koji su jutros u splitskoj gradskoj luci ozlijeđeni u redovitoj vježbi napuštanja broda na "Jadrolinijinu" trajektu "Petar Hektorović", zadržani su u bolnici.

Ostala trojica pomoraca su otpuštena kući, izvijestilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Pročitajte i ovo Drifter u akciji Okupljalište ljubitelja brzine VIDEO Driftao po splitskom parkiralištu pa se zabio u - policiju Slika nije dostupna Manja nezgoda ZET: Na križanju Držićeve i Vukovarske okrznula se dva tramvaja, nema ozlijeđenih

Prvi časnik palube Toni Bašković zadobio je jak udarac u prsni koš i zbog nagnječenja je zadržan u bolnici kao i kormilar Damir Zdilar kojemu je napuknulo četiri-pet rebara.

Denis Barešić, drugi časnik stroja, iščašio je desno rame, Anti Senadu Berbiću, trećem časniku palube, napuknule su dvije kosti lijeve šake, a mornar Hrvoje Zemunik je zadobio malu posjekotinu na glavi. No svi su otpušteni iz bolnice.

Šesti član posade kormilar Petar Petrina nije ozlijeđen jer je u trenutku nesreće skočio na brodsku palubu.

Nakon pregleda, koje je obavio Hrvatski registar brodova, trajektu je zabranjena uporaba obiju brodica za spašavanje dok se ne ispitaju i utvrdi njihova ispravnost. Također, izdana je potvrda o izvanrednom pregledu te nova svjedodžba o sposobnosti broda za plovidbu sa smanjenim brojem putnika.

Sutra ujutro u Splitu će se sastati Povjerenstvo za ispitivanje
uzroka te pomorske nesreće koje je danas imenovao ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, stoji na kraju priopćenja iz Ministarstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene