Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva člana posade, koji su jutros u splitskoj gradskoj luci ozlijeđeni u redovitoj vježbi napuštanja broda na "Jadrolinijinu" trajektu "Petar Hektorović", zadržani su u bolnici.


Ostala trojica pomoraca su otpuštena kući, izvijestilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Vezani članci Nezgoda Pazite što gledate! Zbog nezgode u prijenosu uživo postala hit na internetu Rupa Zemljo, otvori se! Tlo mu se otvorilo pod nogama, nije ni stigao reagirati

Prvi časnik palube Toni Bašković zadobio je jak udarac u prsni koš i zbog nagnječenja je zadržan u bolnici kao i kormilar Damir Zdilar kojemu je napuknulo četiri-pet rebara.

Denis Barešić, drugi časnik stroja, iščašio je desno rame, Anti Senadu Berbiću, trećem časniku palube, napuknule su dvije kosti lijeve šake, a mornar Hrvoje Zemunik je zadobio malu posjekotinu na glavi. No svi su otpušteni iz bolnice.

Šesti član posade kormilar Petar Petrina nije ozlijeđen jer je u trenutku nesreće skočio na brodsku palubu.

Nakon pregleda, koje je obavio Hrvatski registar brodova, trajektu je zabranjena uporaba obiju brodica za spašavanje dok se ne ispitaju i utvrdi njihova ispravnost. Također, izdana je potvrda o izvanrednom pregledu te nova svjedodžba o sposobnosti broda za plovidbu sa smanjenim brojem putnika.

Sutra ujutro u Splitu će se sastati Povjerenstvo za ispitivanje
uzroka te pomorske nesreće koje je danas imenovao ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, stoji na kraju priopćenja iz Ministarstva.