Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnica Fimi-Medije

Jurak osumnjičena za naplatu nepostojećih usluga od 16 i pol milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čeka se odluka o istražnom zatvoru za Nevenku Jurak.

Nevenka Jurak privedena je u ponedjeljak na ispitivanje u USKOK. U 8.30 sati ujutro istječe joj 48-satni pritvor te će istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, odlučiti o nalogu za provođenje istrage koju je zatražio USKOK i mogućem istražnom zatvoru. Informaciju je kasno poslijepodne potvrdila i policija. 'Dana 09. kolovoza policijski službenici PNUSKOK-a su, na zahtjev i u suradnji sa USKOK-om, započeli kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom Fimi Media d.o.o. Zagreb. Za navedene osobe se sumnja da su se udružile radi počinjenja kaznenog djela odnosno ostvarivale naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737,00 kuna zadržale za sebe. Po završetku kriminalističkog istraživanja USKOK-u je protiv troje osumnjičenika podnesena kaznena prijava', stoji u policijskom priopćenju, u kojem nisu navedeni identiteti osumnjičenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije

Nakon policije, privođenje Nevenke Jurak potvrdio je i njezin odvjetnik Krešimir Vilajtović. 'Riječ je o poslovanju između dvije tvrtke, a o čemu se točno radi, ne mogu vam reći jer me sprječava zakon, no mogu vam reći kako nije riječ ni o kakvim poslovima bilo s državom, ministarstvima ili sličnim, s čime su mediji povezivali moju branjenicu', istaknuo je Vilajtović.

Podsjetimo, tvrtka Fimi-Media dospjela u javnost nakon što je USKOK započeo istragu protiv Mladena Barišića, bivšeg rizničara HDZ-a.

>> Sanader: Mihanović iznio gnusnu laž, tužit ću ga

Tada je otkriveno da je od državnih tvrtki dobivala višemilijunske marketinške poslove. Samo prošle godine četrdeset milijuna kuna. Tvrtka je najviše poslovala s HAC-om. Za to javno poduzeće organizirala je svečanosti otvaranja svih radova na autocestama koje su se u tom razdoblju gradile.

Radila je i kampanju za ENC, koju je Hrvatskim autocestama navodno naplatila oko 12 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene