Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća zapljena ikada

Kome je bilo namijenjeno 5 milijuna eura pronađenih u kamionu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema informacijama iz policije, na međunarodnom graničnom prijelazu Tovarnik policija i carinici u četvrtak su zaplijenili najveći iznos gotovine ikada.

Na graničnom prijelazu Tovarnik policija je u četvrtak pronašla 4,75 milijuna eura u kamionu slovenskih registracijskih oznaka. Samo je nekoliko novčanica bilo krivotvoreno.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je novac otkrila u sklopu velike međunarodne akcije. U službenom policijskom priopćenju piše, 'u sklopu postupanja po jednom od strateških prioriteta Ravnateljstva policije koji se odnosi na pojačanu kontrolu kamiona u tranzitu i izlaska roba iz Republike Hrvatske, granična policija Policijske uprave vukovarske–srijemske je u utorak, 26. studenog na graničnom prijelazu Tovarnik, prilikom provođenja redovne granične kontrole, u kamionu s prikolicom slovenskih registracijskih oznaka otkrila novčanice ukupne vrijednosti od oko 4,75 milijuna eura'

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Slika nije dostupna Uhićen je Nevjerojatan ulov na granici: Grka uhvatili s više od 305.000 kutija cigareta

Policija je uhitila vozača, srpskog državljanina. Krajnje odredište se ne zna, kao ni podrijetlo novca, pa ni kome je trebao biti predan. 'Za pretpostaviti je da se radi o novcu balkanskih narko bosova jer kamioni već odavno predstavljaju izvanredan način za prijenos većih krijumčarenih stvari, uključujući i novca', kazao je stručnjak za sigurnost Dubravko Gvozdanović.

Iznenađenje za čistače: U WC-u aviona pronašli vreću zlatnih poluga

Ispitano je više desetaka ljudi. Stručnjaci upozoravaju, ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska je postala još poželjnije odredište za kriminal svih vrsta. 'Mi smo ujedno i zemlja odredište i tranzitna ruta prema Europi', kazao je Gvozdanović.

Zasad se sumnja kako je tek nekoliko novčanica krivotvoreno. Ipak, čeka se potvrda vještaka. Gvozdanović vjeruje kako je do akcije došlo zahvaljujući anonimnoj dojavi. 'Ukoliko bi sada razotkrili nekakvu grupu ovim, onda bi to bio siguran pokazatelj da se radi o sukobu na tom području narko biznisa na području bivše Jugoslavije', kazao je Gvozdanović.

Policajci i carinici svakodnevno plijene robu koja se pokušava prokrijumčariti. Parfeme, cigarete, lažiranu garderobu. No, ovoliku količinu zaplijenjenog novca u posljednjih deset godina nisu doživjeli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene