U vozilu pronađeno i spašeno 150 kornjača
U vozilu pronađeno i spašeno 150 kornjača Foto: PU splitsko-dalmatinska

Na području Dusina, na autocesti A1, policajci su zaustavili 59-godišnjaka te u prtljažniku pronašli 152 kornjače. Vozač je uhićen, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.


U četvrtak oko 10 sati na autocesti A1 policijski službenici PGP-a Vrgorac zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 59-godišnjak.

Nakon pregleda prtljažnika pronašli su devet jutenih vreća u kojima su se nalazile 152 kornjače. Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije zbog provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nacionalni stožer civilne zaštite - 4 Od ponoći nove mjere za kafiće, neka događanja bez mjera uz određene uvjete. Božinović uoči Eura: ''Pozivam ih da to učine''

Marija VUčković (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Ministrica Vučković hospitalizirana i operirana: "Osjetila je tegobe i bolove..."

''Od njega su oduzete pronađene životinje te su predane veterinarskom inspektoru radi danjeg zbrinjavanja te utvrđivanja vrste i podrijetla'', priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja protiv 59-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.