KBC Split
KBC Split Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Teške tjelesne ozljede opasne za život zadobio je 42-godišnji muškarac na Hvaru u požaru gumenjaka glisera, doznaje se srijedu u splitskoj policiji.


Splitska bolnica izvijestila je da je muškarcu kojega je zahvatila vatra u požaru gumenjaka na Hvaru opečeno 35 posto površine tijela, životno je ugrožen i smješten na odjel intenzivnog liječenja, gdje mu se liječnici bore za život.

Vezani članci Požar - 1 Vatrogasci imaju pune ruke posla, ljudski nemar ponekad nema granicu: Zapalila nisko raslinje, izazvala požar i pobjegla u Srbiju Požar na Hvaru - 2 Ispalio signalnu raketu pa zapalio dio uvale: Policija podnijela kaznenu prijavu protiv 23-godišnjaka

Teška nesreća dogodila se u utorak u 22:​40 u uvali Sirena​ na Hvaru, gdje je bio privezan gumenjak dužine sedam metara.

Prilikom popravljanja motora izbio je požar u kojem je vatra zahvatila 42-godišnjaka, koji je opečen i helikopterom prebačen u splitski KBC.

Gumenjak je potonuo, a druga plovila nisu bila zahvaćena vatrom. ​Požar na gumenjaku gasilo je sedam vatrogasaca s tri vozila iz DVD-a Hvar, a ugašen je u 23:3​0.