Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji izrazio sućut

Vozač koji je usmrtio djevojčicu u Blatu pušten na slobodu, njegov odvjetnik otkrio: "U trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi"

Postavljeni ležeći policajci u Blatu nakon tragične nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Postavljeni ležeći policajci u Blatu nakon tragične nesreće (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici, na ispitivanje u dežurne prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici doveden je muškarac (33) koji je svojom nepažljivom vožnjom u zagrebačkom Blatu prije dva dana ugasio život sedmogodišnje djevojčice. Odbijen je zahtjev za istražnim zatvorom te je muškarac uz mjere opreza pušten na slobodu.

Djevojčicu je udario svojim BMW-om oko 21 sat u četvrtak na pješačkom prijelazu koji je u kobnom trenutku prelazila sa svojom sestrom blizankom i ocem. Tragediji je, prema dosad poznatom, kumovala nepažnja vozača i neprimjerena brzina kretanja zbog koje se nije uspio zaustaviti na vrijeme, a otegotna mu je i činjenica što mu je nakon nesreće izmjereno 0,34 promila alkohola.

Pročitajte i ovo Stjepan i Katarina Đerek Velika tragedija Albanska vozačica koja je skrivila nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra puštena iz bolnice pa odmah uhićena Kaštel zavijen u crno - 5 U Kaštel-Sućurcu Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..."

Muškarac na ispitivanju nije iznosio obranu zbog stanja šoka u kojem se nalazi od nesreće. Nekoliko je puta u nekoliko navrata, ponovio da obitelji preminule djevojčice izražava najiskreniju sućut.

Njegov odvjetnik Rafael Krešić s kojim se odvezao iz zgrade suda, potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da je njegov branjenik pušten na slobodu.

''On je izrazio sućut obitelji, a o samoj dinamici nesreće nije bio u psihičkome stanju pričati jer je i sam duboko potresen. Radi se o tragičnoj nesreći koja se dogodila zbog nepažnje, a to svojom optužbom tvrde i tužitelji jer mu inkriminiraju nesreću iz nehaja. Dakle nije se radilo o ekstremnoj bezobzirnosti'', rekao je Krešić.

Iako je policija objavila kako je u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđeno prisustvo alkohola, odnosno koncentracija je bila 0,0 promila. ''To znači da se radi o alkoholu koji već napušta tijelo kroz urin, a nema ga u krvi. Iz toga proizlazi da u trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi, on je bio u eliminaciji iz organizma''

Odbijen je zahtjev tužiteljstva za određivanjem istražnog zatvora i pušten je na slobodu. U zamjenu su mu određene dvije mjere opreza - privremeno oduzimanje vozačke dozvole i javljanje u policijsku postaju. Terete ga da je skrivio nesreću nehajnim ponašanjem.

Stanovnici Blata okupili su se jučer na mirnom prosvjedu i položili lampaše na mjesto nesreće u kojoj je poginula djevojčica.

Otac stradale djevojčice rekao je da je automobil dojurio bez kočenja. Nakon nesreće su u Blatu postavljeni ležeći policajci. Međutim, prometni stručnjak Rajko Horvat rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV da oni neće biti dovoljno učinkoviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene