Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani upozoravaju

Strašno: Psu sačmaricom uništene prednje nožice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrinuta čitateljica iz Slavonskog Broda poslala nam je uznemirujuće fotografije izmučenoga psa.

Imate sličnu priču? Pošaljite nam je na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku

Psa, čije nam je uznemirujuće fotografije poslala čitateljica, našla je s ranom starom tri do četiri dana te ga odvela veterinaru, koji je kazao da se dade naslutiti kako je ozljeda napravljena sačmaricom.

>> Strašno: Psu ubacili petardu u usta, morali ga uspavati

Naime, uništene su mu prednje nožice. 'Pas, nažalost, nije preživio. Gangrena je zahvatila cijelo tijelo te je uspavan', napisala nam je čitateljica.

Napominje kako Slavonski Brod, odnosno udruga Victus bavi se zbrinjavanjem napuštenih pasa i pasa lutalica, ali imaju sve manje i sredstava i smještajnog kapaciteta.

Iz Prijatelja životinja, udruge za zaštitu i prava životinja, poslali su priopćenje u kojemu pozdravljaju odredbe novog Kaznenog zakona, koji je stupio na snagu ove godine, a u kojemu usmrćivanje životinja postaje kazneno djelo.

Zakonom se, naime, više ne sankcionira samo teško mučenje životinja, kao što je bio slučaj do sada, već i njihovo usmrćivanje. Novost je i odredba da se zlostavljana životinja, koja preživi zlostavljanje, oduzima zlostavljaču. Ukinuta je i mogućnost da se za ubijanje ili mučenje životinja propisuje novčana kazna, već umjesto dosadašnje kazne od šest mjeseci, ona iznosi do jedne godine zatvora, kazuju iz Prijatelja životinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene