Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanari u strahu

Misterij ubijene starice: Hoće li tajna biti otkrivena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danima nema novosti o ubojstvu 74-godišnje Ane Vuković u Splitu. Stanari su u sve većem strahu.

Ubojica je iza sebe pokupio ispaljene metke i zaključao vrata stana, a pitanje je hoće li i tajna ubojstva biti otključana. Policija izgleda danonoćno dežura pred vratima stana u Vinkovačkoj ulici na splitskom Sućidru gdje se u utorak popodne dogodilo ubojstvo.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Sreli smo ih i danas. Ubojica je u kupatilu trgao odjeću sa nesretne 74-godišnje žene, a potom je pucao u nju sa dva metka, polegao je u kadu i mirno otišao. Susjedi danima žive u strahu. 'Sinoć sam se cila tresla kad sam se vraćala kući', rekla je jedna susjeda. Podsjetimo, žrtva nije živjela u stanu u kojem je ubijena. Stan je u vlasništvu obitelji koja živi u Francuskoj, a ubijena žena ga je samo čuvala i povremeno dolazila provjetriti. Kada se kobnog dana nije vratila kući, njezini sinovi su alarmirali policiju. Nakon provale u stan zatekli su krvavi prizor. Na patologiji su nakon očevida ustanovljene dvije rane od metaka. 'Ustrijeljena je sa dva metka u prsni koš', rekao je dr. Antonio Alujević, patolog u KBC-u Split.

>> Split: Pronađena mrtva u kadi, sumnja se na ubojstvo

Tko je pucao i zašto, pitaju se obitelj, susjedi i policija. Ako ga je pustila u stan je li žrtva poznavala ubojicu? Je li ovo samo ubojstvo iz strasti ili je nesretna žena znala nešto zbog čega je ušutkana? Do medija stižu podaci iz istrage da meci ni čahure nisu pronađeni. Kako su rane bile prostrjelne, meci su izašli iz tijela, a ubojica je sve temeljito pokupio i potom iza sebe zaključao stan sa ključem koji je našao kod žrtve. Dakle, riječ je o hladnokrvnoj, promišljenoj osobi koja se dobro krije. Susjedi žive u velikom strahu, a mnogi se pitaju hoće li ubojica uopće biti pronađen, policija prati trag. Forenzičari iz Zagreba tek analiziraju DNK čestice sa mjesta događaja i sa tijela žrtve. 'Do sada je provedeno više od 50 obavijesnih razgovora, niz poligrafskih testiranja, 20 policijskih službenika intenzivno radi na slučaju', rekla je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske. Za sada, misteriozno ubojstvo ostaje neriješeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene