Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kopala po smeću i pronašla mrtvu bebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na smetlištu u Neumu pronađeno je mrtvo novorođenče staro svega dan ili dva. Beba je stigla jednim od kamiona za odvoz smeća iz Orebića. Nesretnu bebu slučajno je pronašla žena kojoj je kopanje po smeću dio svakodnevice.

Direktor komunalnog poduzeća Orebić, Milan Roso, za Dnevnik.hr je potvrdio da je novorođenče stiglo na jednom od njihovih kamiona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Trilja Autom se pijan zabio u vozilo iz suprotnog smjera: Dijete teško stradalo, liječnici se bore za njegov život Ilustracija Maleni Lorenzo Novorođenče pronađeno u kanti za smeće: "Čuo sam plač"

Nesretno dijete pronašla je Ramiza Ahmetović, žena koja često prekopava po smetlištu. To je, kaže, 'nažalost dio njene svakodnevice', čini to kako bi preživjela.

'U jednoj vreći sam našla krvave krpe. Blizu toga je bilo u jednoj vreći još nešto, pogledala sam što je i ugledala malu dječju ručicu i kad sam vreću malo više rasparala vidjela sam dječju glavu', rekla nam je Ramiza.

Ubrzo nakon toga, policija je kontaktirala vozača kamiona, a on svog direktora. 

'Jučer u poslijepodnevnim satima, odvezeno je smeće iz Orebića na smetlište u Neumu. Vozač kamiona nazvao me oko 16 sati i rekao da ima informacije da se u teretu nalazi mrtvo novorođenče', rekao je Roso.

'Vozač nije primjetio bebu, istovario je smeće, zatvorio kamion i napustio područje smetlišta. Nakon toga kontaktirala ga je policija i rekla da je u smeću nađeno mrtvo novorođenče', dodao je Roso. 

Novorođenče je prevezeno u Dom zdravlja Čapljina na obdukciju. Na slučaju zajedno rade policije Hrvatske i BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene