Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

ZA DNEVNIK NOVE TV

Šef Službe kriminaliteta droga otkrio koliko su zaplijenili ove godine: "To je višemilijunska vrijednost. Ali za nas hrvatske policajce oduzeta droga je smeće"

Aktualno Galerija Anja Perković, reporterka Nove TV i Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Anja Perković, reporterka Nove TV i Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Foto: DNEVNIK.hr Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Foto: DNEVNIK.hr Anja Perković, reporterka Nove TV Anja Perković, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Galerija 1/4 >>
U jednomjesečnom kriminalističkom istraživanju, o kojem je policija objavila izvješća, najprije su zaplijenjena 24 kilograma kokaina, a naknadnom akcijom još 95 kilograma. Ono što je najbizarnije, droga je bila zakopana u bačvama. Krim istraživanje još traje, no može se reći kako je ovo sjajan završetak godine kada je riječ o crnom tržištu narkotika.

Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković o velikoj je akciji razgovarala sa šefom Službe kriminaliteta droga Draženom Rastovićem.

"Prema javno dostupnim informacijama, PNUSKOK je u akciji s Uskokom pronašao najprije 24 kilograma kokaina. Također, tom prilikom su priveli i četiri osobe zbog sumnji u zločinačko udruženje, ali i proizvodnju i preprodaju droge odnosno kokaina. Da bi potom, nakon mjesec dana, u ponovnoj akciji i ponovnom pretresu pronašli dodatnih 95 kilograma kokaina, odnosno gotovo 120 kilograma. Fotografije koje su dostupne na policijskom izvješću pokazuju da je droga bila zapakirana u blatnjavim bačvama. Međutim, možemo sa sigurnošću reći kako je ovo još jedna uspješna akcija hrvatske policije u borbi protiv crnog tržišta", izvijestila je Perković o kriminalističkom istraživanju.

Gostujući u Dnevniku Nove TV Rastović je istaknuo kako hrvatska policija svake godine sve više i više ima problema sa zlouporabom i kriminalitetom droga. 

Pročitajte i ovo Droga najjača droga na svijetu 50 puta jači od heroina: Policija zaplijenila količinu dovoljnu da ubije sve Amerikance

Pročitajte i ovo Zapljena kokaina - 5 Kriminalističko istraživanje FOTO Skrivao kokain u bačvama: Policija objavila kako su u više navrata pronašli ukupno 120 kilograma droge

"Ove godine, u prvih 11 mjeseci, zaplijenili smo velike količine svih vrsta droga - više od 22 kilograma heroina, više od 350 kilograma kokaina, tonu i 75 kilograma marihuane, više od 1,73 milijuna tableta s popisa droga. Zaplijenili smo isto tako više od 10.500 stabljika marihuane i veliku količinu kemijskih droga.

Kad govorimo o vrijednosti, to je višemilijunska vrijednost na ilegalnom narkotržištu. Ali za nas hrvatske policajce, oduzeta droga je smeće. Kad pričamo o vrijednosti, mogu samo reći da možemo primijeniti metodologiju iz Australije. Imali smo prošle godine jedno veliko krim-istraživanje i zapljenu 213 kilograma heroina. Po toj metodologiji spasili smo sto ljudskih života. To je za nas vrijednost aktivnosti hrvatske policije na tom polju", istaknuo je Rastović.

Potvrdno je odgovorio na pitanje o tome postaje li kriminal sve domišljatiji. "To je jedan od najlukrativnijih poslova u današnjem ilegalnom svijetu kriminala. Zadnja aktivnost vezano za kokain: 14. prosinca smo na Međunarodnom graničnom prijelazu Karasovići, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, u autobusu albanskih registarskih oznaka, s dva albanska državljana, zaplijenili pet paketa s drogom, i to pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. Ove godine, sveukupno kada govorimo o kokainu, zaplijenili smo ga u 614 slučajeva. Kada malo konzultiramo značajnija krim-istraživanja, u veljači smo imali veliko istraživanje na području Policijske uprave zagrebačke nad dva hrvatska državljana", istaknuo je.

Dodao je Rastović kako je jedna od temeljnih aktivnosti policije prikupljanje informacija, odnosno obavjesti. 

"Ona se prikuplja od ljudi koji se bave takvim poslom. Ne samo od kriminalaca informatora, odnosno odavatelja obavjesti, nego od svih ostalih građana koji imaju bilo kakav doticaj sa tim i nešto saznaju i nešto znaju. Ne samo od građana nego i od službi, prvenstveno govorim o pošti, o carini i nizu drugih službi u Hrvatskoj", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene