Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti za zaštitu okoliša

Htjeli prekinuti božićnu televizijsku misu, ali su im omeli planove: Reagirala i policija

Aktivisti Last Generation
Aktivisti Last Generation Foto: Afp
Njemački klimatski aktivisti planirali su prekinuti televizijsku božićnu crkvenu službu za koju su mislili da će se prenositi uživo, ali su na mjesto događaja stigli prekasno jer je snimljena dan ranije, objavila je u subotu njemačka policija.

Aktivisti za zaštitu okoliša iz skupine Last Generation nisu uspjeli prekinuti misu koja se izvorno trebala uživo prenositi na javnoj televiziji, ali je ipak unaprijed snimljena nakon što su se pojavile informacije o planovima prosvjednika.

Osmero aktivista pojavilo se ispred crkve Uskrsnuća u četvrti Moehringen u Stuttgartu točno u podne, ali su otkrili da je zaključana. Župni ured obavijestio je policiju koja je pronašla još dvojicu potencijalnih izgrednika i udaljila ih.

Ekološka prosvjednička skupina Last Generation blokira izlaze s autocesta i raskrižja u Berlinu i drugim većim gradovima od početka 2022. kako bi podigla svijest o klimatskim problemima.

Pročitajte i ovo Pierbattista Pizzaballa Božićne svečanosti Očekuje se više od sto tisuća posjetitelja u Svetoj zemlji: Krenula je tadicionalna povorka do Betlehema

Također su organizirali prosvjede u muzejima, na stadionima, u ministarstvima, u zračnim lukama i na naftovodima.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene