U pokušaju oružane pljačke trgovačkog centra Getro u Sesvetama, zaštitari su jutros ubili razbojnika čije ime policija nije objavila, no neslužbeno se doznaje da se radi o 40-godišnjem Dubravku Mariniću. Policija tvrdi da zna identitet trećeg pljačkaša, koji je još u bijegu.


Marinić je, inače, od ranije poznat policiji zbog iznude i teške krađe. Ranjen razbojnik koji je prevezen na Rebro u kritičnom stanju navodno je 28-godišnji Kristijan Čabraja koji također ima policijski dosje zbog krivotvorenja novca. 

Vezani članci U dvorištu obiteljske kuće pronađeno tijelo žene, policijski očevid u tijeku Strava kod Sesveta: Ubio majku pa pokušao pobjeći policiji, morali ga vezati Slika nije dostupna Lice s tjeralice: Prešao granicu i došetao na sud

Treći, koji nije sudjelovao u samom napadu nego je čekao u vozilu, uspio pobjeći. Radi se o Ž.V. (1965.), koji je  zagrebačkoj policiji otprije poznat zbog raznih kriminalnih djela. Traži ga se na točno određenim lokacijama.

>> Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati

Na zagrebačke ulice izašle su policijske ekipe naoružane 'dugim cijevima' i blokirale grad, zbog čega su nastale velike prometne gužve. 

Trojica naoružanih razbojnika nešto prije 8 sati pokušali su izvesti pljačku, no zaštitari tvrtke Sokol Marić su im se suprotstavili. 

Treći razbojnik uspio je pobjeći u osobnom automobilu Opel omega metalik sive boje, nepripadajućih registarskih oznaka ZG 6522 DD.

Policija moli građane koji imaju saznanja o automobilu i bjeguncu da se jave u najbližu Policijsku postaju ili na broj 92.