Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros oko 10 sati, u trenutku isplovljavanja iz trogirske luke, 42-metarska motorna jahta "Axioma" pod zastavom Kajmanskog Otočja udarila je u most koji Trogir spaja s otokom Čiovom, no pritom nitko nije ozlijeđen.


Utvrđeno je kako prilikom isplovljavanja kapetan Dominique Gerardine, francuski državljanin, nije uzeo u obzir jaku morsku struju ispod mosta uslijed koje je došlo do zanošenja i udara nadgrađem u most.

Vezani članci Požar brodice u Biogradu - 4 Na gorućoj jahti kod Biograda bio i austrijski političar koji je Hrvatsku nazvao sranjem: "Crni dim dizao se iz strojarnice, probudili smo djecu..." Požar brodice u Biogradu - 5 VIDEO Buktinja na moru: Zapalila se brodica kod Biograda, posada se uspjela spasiti - "Prva vatra je primijećena iz područja strojarnice"

Na jahti se u trenutku udara nalazilo devet članova posade i deset putnika od kojih nitko nije ozlijeđen, dok je na jahti razbijeno staklo na nadgrađu i vidljivo je nekoliko ogrebotina.

Na mostu je oštećena ograda, no, premda nema drugih vidljivih oštećenja, tijekom dana pregledat će ga i djelatnici Županijske uprave za ceste.

Protiv kapetana Dominiquea Gerardinea bit će podnesena prekršajna prijava.

Na brodu su, kako se doznaje, turisti iz Portugala, a članovi posade imaju francusko državljanstvo.