Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dva požara noćas i jutros u središtu Zagreba izgorjela su dva stana. Uzrok se još ne zna, no ozlijeđenih nije bilo.


Prvi požar izbio je noćas oko 1,30 sati u potkrovolju zgrade u Prilazu Gjure Deželića. U potpunosti su izgorjeli stan kojim se koristi 22-godišnji mladić i krovište zgrade.

Vezani članci Novac, ilustracija Prevarili osiguravajuća društva za nekoliko stotina tisuća kuna: Ugovarali police putnih osiguranja pa dostavljali lažne račune da im vrate novac Brodovi u pulskom akvatoriju, ilustracija Crno more se od nje do danas nije oporavilo: Sjeverni Jadran nastanila vrsta koja opasno prijeti ribarstvu, ali i turizmu

U drugom slučaju jutros nešto prije deset sati izbio je požar u stanu na drugom katu zgrade u Ulici kneza Mislava.

Još uvijek traju očevidi, pa se ne zna kolika je materijalna šteta. Osim ta dva požara, na zagrebačkom području jučer je zabilježen i jedan namjerno izazvan požar u kojemu je u potpunosti izgorjela vikendica.

Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba oko 11 sati ušao u vikendicu u Prozorskoj ulici u Dugom Selu i po podu iza ulaznih vrata polio zapaljivu tekućinu te ju zapalio otvorenim plamenom. Vatra se ubrzo proširio na cijelu vikendicu. Požar su pokušali ugasiti susjedi. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija ovaj slučaj vodi kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.