Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula u bolnici

Građani Zaboka opraštaju se od djevojke na koju je naletio auto: Na križanju ostavili lampione, igračke i znakovitu poruku

Stanovnici Zaboka opraštaju se od preminule 16-godišnjakinje
Stanovnici Zaboka opraštaju se od preminule 16-godišnjakinje Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija
Stanovnici Zaboka opraštaju se od 16-godišnje djevojke na koju je naletio vozač dok je prelazila preko pješačkog prijelaza. Do nesreće je došlo 19. lipnja, a djevojka je preminula proteklog četvrtka, nakon desetodnevne borbe za život.

Stanovnici Zaboka opraštaju se od svoje 16-godišnje sugrađanke na koju je naletio vozač dok je prelazila cestu preko pješačkog prijelaza u Ulici Matije Gupca.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija mjesta nesreće na kojoj se može vidjeti da su Zabočani ostavili lampone i plišane igračke te poruku na kojoj piše: "Da je na ovom mjestu postavljen semafor, ona bi još uvijek bila živa."

Pročitajte i ovo Vrhovni sud nakon ubojstva u sisku Vrhovni sud oštro reagirao na izjavu ministra Božinovića u Dnevniku Nove TV: "Policija nema utjecaj na kaznenu politiku sudova"

Podsjetimo, djevojka je stradala kad je 58-godišnji vozač skrenuo desno bez da je gledao prelazi li itko cestu. Na nju je naletio svojim desnim bokom, a ona je pala, udarila o beton te zadobila teške ozljede glave, dan nakon nesreće izvijestili su iz Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Hitno je prevezena u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga i u zagrebačku Klaićevu bolnicu, gdje je preminula prošlog četvrtka, 10 dana nakon prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti A3 obavljen očevid Poginuo 26-godišnjak: Policija otkrila detalje tragedije na A3

Stanovnici Zaboka na Facebooku stranici "Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija", koja je objavila fotografiju s križanja, upozoravaju da je ta cesta inače opasna i da se na križanju davno trebao postaviti semafor.

"Moram dodati da je promet u centru Zaboka posljednjih godina postao izuzetno opasan. Jurnjave centrom Zaboka, posebno ulicom Matije Gupca i, kaj je najtužnije, ispred zgrade policije. Parkirana vozila na nogostupu i prisiljavanje pješaka da izađu na cestu prilikom obilaska istih. Općenito loša regulacija prometa problem je svih gradskih vlasti do sad koje se izmjenjuju, a taj problem stavljaju pod tepih te donose loše ili katastrofalne odluke (npr. prijelaz kod obrtničkog doma) To govorim kao stanovnik Zaboka i roditelj", napisao je jedan korisnik.

"Nadamo se da će grad Zabok nakon ove smrti djevojčice napokon reagirati. U protivnom više neće vladati jer niti jedna vlast ne vrijedi više od života šesnaestogodišnjakinje", istaknuo je drugi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene