Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Motiv i dalje nepoznat

Ubojici iz Siska određen istražni zatvor: "Djelomično je odgovarao na pitanja istražitelja. Nije se izjasnio je li kriv"

Aktualno Galerija Privođenje Neđada Fetića - 1 Privođenje Neđada Fetića - 1 Foto: Goran Mehkek/Cropix Privođenje Neđada Fetića - 6 Privođenje Neđada Fetića - 6 Foto: Goran Mehkek/Cropix Danko Kovač, odvjetnik Danko Kovač, odvjetnik Foto: Goran Mehkek/Cropix Privođenje Neđada Fetića - 3 Privođenje Neđada Fetića - 3 Foto: Goran Mehkek/Cropix +5 Privođenje Neđada Fetića - 2 Galerija 1/10 >>
Napadaču iz Siska Neđadu Fetić određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Motiv njegovog monstruoznog čina, još uvijek nije poznat.

Nakon krvavog pohoda u kojem je jednu osobu ubio, a četvero ranio, Neđad Fetić (58) je danas bio na saslušanju u županijskom državnom odvjetništvu, a zatim i na županijskom sudu.

Zašto je u sumanutom pohodu ubio 45-godišnju ženu i teško ranio još nekoliko susjeda još se utvrđuje.

Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Po dolasku na saslušanje nije pokazao nikakve emocije. 

"Radi se o kaznenom djelu ubojstva, šest kaznenih djela ubojstva u pokušaju, dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te jednom kaznenom djelu posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari", rekla je županijska državna odvjetnica Marijana Matijević Pišonić te dodala da će se ubrojivost osumnjičenika utvrditi psihijatrijskim vještačenjem.

"Treba provesti više vještačenja, ispitati više od 20 svjedoka, tako da će svakako biti složena istraga", dodala je Matijević Pišonić. 

U ulici gdje je počinio stravičan zločin vlada tišina. Pred kamere gotovo nitko nema snage stati, ali pričaju o užasu te večeri. Naoružani 58-godišnjak prolazio je ulicom, ulazio u kuće, pucao po odraslima, djeci, palio automobile. Iza sebe je ostavio svoju i još dvije spaljene kuće.

"Stara je ranjena u nogu, a on je u ruku koja mu je bila i prije povrijeđena od saobraćajne nesreće, sad je bio na operaciji jutros, što će biti s čovjekom nemam pojma, on radi, sad će dobit i otkaz što je najgore. Eto to je život", poručio je Jovica Majkić, susjed.

Problema među susjedima, kaže, prije nije bilo.

"Nikad, nikad nije bilo za čuti nešto. Što je došlo čovjeku, što mu je bilo, ne znam stvarno", dodao je Majkić.

U svom pohodu ubio je prvu susjedu te toj obitelji zapalio kuću. Na terenu su bili i socijalni radnici. 

"Dijete je zbrinuto, područni ured je zbrinuo dijete kod polusestre po majci. Pomoć je pružena već danas tijekom dana recimo to tako najužim članovima obitelji žive tragično preminule žene", napomenuo je Danijel Mosler iz Zavoda za socijalni rad.

Svima koji su pogođeni nudi se psihološka i financijska pomoć i počinitelj je bio u sustavu socijalne skrbi. 

"Bio je u sustavu, ali u smislu dakle novčanih davanja koje je primao ispred ovog ureda kao nezaposleni branitelj, nikakve obavijesti od policije, susjeda bilo kakve prijave, anonimne, nismo dobivali", dodao je Mosler.

Ipak, 2019. je policiji prijavljen zbog prijetnji. Istragom nije potvrđeno da je do prijetnje došlo pa je prijava odbačena.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Od utorka nove cijene goriva!

O ovom slučaju je uživo u Vijestima Dnevnika Nove TV u 17 sati izvijestio reporter Ivan Čorkalo.

"On bi trebao biti prebačen sa Županijskog suda u istražni zatvor, gdje će provesti svo vrijeme do suđenja jer radi se o ozbiljnim zločinima. On je djelomično odgovarao na pitanja istražitelja. Kako sam uspio neslužbeno doznati, nije šutio niti se izjasnio o tome je li kriv ili nije, ali nije baš, kako bi se moglo reći u narodu, pri zdravoj pameti. Nije dobio nikakvu terapiju", napomenuo je.

Stanje ozlijeđenih osoba

Što se tiče ranjenih osoba, pravo je čudo da su žive, kazao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo javljajući se iz Siska u Vijesti Dnevnika Nove TV u 14 sati.

''Pri svijesti su. Četiri osobe i dalje su hospitalizirane u sisačkoj bolnici - dvije osobe su na jedinici intenzivne njege, a riječ je o 58-godišnjaku te mladiću rođenom 1989. godine", rekao je te dodao da je "njihov život uistinu visio o koncu".

''Drugo dvoje ranjenih nalazi se na odjelu sisačke bolnice i trebali bi uskoro biti pušteni kući. Oni su u ovom trenutku kontaktibilni, komuniciraju s liječnikom. Njihovo psihičko stanje nije baš najbolje, sjećaju se svega što se dogodilo, nalaze se u stanju traume i šoka, no najvažnije je da bi se trebali oporaviti u potpunosti'', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite zalihe! Povlači se zdrava grickalica: Sadrži cijanovodičnu kiselinu u količini većoj od dopuštene

Njihove su ozljede uistinu bile teške i spašeni su intervencijom liječnika u bolnici, a u kakvom su stanju prebačeni u bolnicu, opisao je Gorazd Pilčić s Odjela za anesteziologiju sisačke bolnice.

''Oni su zaprimljeni s ozljedama trbuha, to je operativno sanirano odmah. Operacija je protekla dobro, te rane su sanirane. Dalje ćemo vidjeti kako će se sve to odvijati", rekao je.

"Obojica su stabilno, budna su, nisu više na respiratoru, ne zahtijevaju respiratornu potporu i skinuti s potpore za održavanje tlaka. Još tretiramo to kao ozljede koje su opasne po život", dodao je

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene