Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladić je zadobio po život opasne ozlijede, dok je djevojka lakše ozlijeđena, nedugo nakon toga na Hvaru se nasukala jahta.


U ponedjeljak oko 1,25 sati gliser dužine četiri metara, pogonjen vanbrodskim motorom snage 50 konjskih snaga s dva člana posade zabio se u plutajući svjetionik u uvali Ilovik na otoku Iloviku. U ovoj pomorskoj nesreći ozlijeđena su oba člana posade, 25-godišnji D. Š., voditelj plovila i 27-godišnja I. S.

Vezani članci Policija uhitila talijanske ribare kod Dugog otoka (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Policija pustila Talijane koji su brodom ušli u hrvatski dio Jadrana: Platili su kaznu od 45.000 kuna Emmanuel Macron (Foto: Profimedia) Francuski predsjednik pokazao goli torzo dok ga 25 godina starija supruga ne ispušta iz vida

Pomorska policija Lošinj o nesreći je obavijestila Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanju na moru, koja je pokrenula hitnu medicinsku evakuaciju unesrećenih.

VIDEO Jahta vrijedna 24 milijuna dolara nestala u plamenu

Mladić je zadobio po život opasne ozlijede, zbog čega je Središnjica organizirala hitan medicinski prijevoz Jadrolinijinim trajektom do Maloga Lošinja. Ondje je djevojci, koja je lakše ozlijeđena, ukazana pomoć, dok je teško ozlijeđeni 25-godišnjak prevezen u KBC Rijeka. Srećom, unesrećeni je stabilno i izvan životne opasnosti.

Djelatnici nadležne Lučke ispostave Mali Lošinj na mjestu nesreće nisu uočili zagađenje mora, a oštećeni gliser otegljen je do obale gdje će se izvršiti očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Malteška jahta se nasukala kod Hvara

Nedugo nakon prve dojave u 1.55 sati MRCC Rijeka putem dojavne postaje ORP Splitradio spojen je sa posadom motorne jahte naziva „Korina“, u vlasništvu hrvatske charter tvrtke, koja se nasukala ispred luke Hvar. Pet članova posade zatražilo je pomoć, o čemu je obaviještena nadležna Lučka ispostava Hvar. Na jahti se nalazilo pet talijanskih brodolomaca koji nisu bili životno ugroženi.

Središnjica im je predložila pomoć komercijalne tvrtke „Emergency sea“, no vlasnik nasukane jahte, charter tvrtka odbio je pomoć. Samostalno su organizirali prihvat talijanskih brodolomaca i odsukavanje plovila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook