Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije došlo do onečišćenja mora

Malteška jahta se nasukala kod Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika malteška jahta jutros se nasukala kod Hvara, no nitko od članova posade i putnika nije ozlijeđen.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrasturkture izvijestili su da nema ni onečišćenja mora.

Pročitajte i ovo Općina Jelsa Vratili zgradu u posjed Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!" Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli

Jahti su u pomoć upućena plovila tvtke za komercijalna odsukavanja "Emergency sea" s roniocima za podvodni izvid oštećenja trupa, a djelatnici Lučke ispostave Hvar ustanovili su da je motorna jahta naziva "Ras", dužine 24,46 metara, pogonjena s dva motora, krmenim dijelom nasjela na ispodpovršinske hridi rta Pelegrin. Pritom su oštećene pogonske elise, kormila i dio trupa, no bez proboja tako da nije došlo do onečišćenja mora i morskog okoliša.

VIDEO Gazda je mogao samo gledati...

Budući da je plovilo većih dimenzija, do dovršetka ronilačkog izvida oštećenja u pripravnosti je bio i remorker tvrtke Brodospas, koji ipak nije pozvan u asisteciju jer je ekipa za odsukavanje, dolaskom plime i uz pomoć vlastitih plovila, uspjela odsukati motornu jahtu od hvarskih hridi, odakle je odtegljena u hvarsku uvalu Duga. Potom će, čim vremenske prilike budu povoljne, biti odtegljena u trogirsko brodogradilište gdje će djelatnici Lučke kapetanije Split obaviti očevid o uzrocima nasukanja jahte.

Na malteškoj jahti plovila su četiri člana posade sa zapovjednikom, 47-godišnjim slovenskim državljaninom te dvoje putnika: 65-godišnji švicarski državljanin R.W. i 75-godišnja Talijanka N.Z. Posada i putnici nisu ozlijeđeni niti su zatražili liječnički pregled. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene