Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Tonyja Cetinskog zbog izazivanja prometne nesreće u Pustoj ulici u Rovinju, u kojoj je smrtno stradao muškarac (62).


Optužnica protiv Tonyja Cetinskog podignuta je 31. prosinca, odnosno na Staru godinu, a prema njoj ga se tereti za počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona.

Vezani članci Očevid, ilustracija Tragedija na Rabu: Poginuo motociklist, policija otkrila uzrok teške prometne nesreće Policija, ilustracija Teška nesreća kod Skradina: Sudarila se dva automobila, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život

"Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13:55 upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja ulijevo (dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada), gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, okrivljenika se tereti da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu. Tereti ga se da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći. Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja", stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, šest dana nakon te nesreće oglasio se i sam Tony Cetinski, koji je rekao da se osjeća užasno i da će mu taj prizor ostati urezan u sjećanje čitav život.

"To je jako oštar zavoj. Morate pažljivo skretati, skoro pa stati da biste uopće mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo, a tako sam i ja postupio. Jako sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod podvozja automobila. Odmah sam stao i izašao iz auta. Pogledao sam ispod auta i isprva ništa nisam primijetio. Pogledao sam drugi put, iz drugog kuta, i vidio ono što sam najmanje očekivao – čovjeka. Taj će mi prizor cijeli život ostati urezan u sjećanju", rekao je tada za Gloriju.

U trenutku kada je Tony shvatio da je prešao preko čovjeka, jedino što je želio jest da je živ i da ga spasi.

"Nisam znao je li živ, ali nadao sam se da je. Uskočio sam u frizeraj preko puta vičući da zovu hitnu i policiju, a zatim da dojurio do prtljažnika tražeći dizalicu da podignem auto i oslobodim tijelo. Pokušao sam nešto učiniti da pomognem čovjeku, ali nisam uspio. Odmah nakon dolaska Hitne liječnica je konstatirala da nema znakova života. Ta nemoć, činjenica da mu ne mogu nikako pomoći, užasan je osjećaj", kazao je Tony.