Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dorčeca rasplakala rastava braka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Dorčec (33), mirni dečko iz Kalinovca koji se pretvorio u dvostrukoga ubojicu iz đurđevačke Fine, jučer je prvi put pokazao emocije nakon krvave subote 14. listopada kada je pištoljem usmrtio zaštitara Miroslava Benšića i umirovljenika Ivana Matiševa.

Rasplakao se u sudnici nakon što mu je supruga Ljubica (33) najavila rastavu braka.

Pročitajte i ovo Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud"

'To me jako pogodilo, iako sam očekivao rastavu', kazao je ridajući Dorčec sucu. Ubojica se prijašnjih mjeseci ponašao potpuno hladnokrvno i za vrijeme istrage, kod čitanja optužnice, gledanja videozapisa o svome krvavom pohodu, te kod ispitivanja djelatnica Fine, koje se od šoka još uvijek liječe, javlja Večernji list.

Supruga, s kojom je hodao sedam godina, a vjenčao se prije godinu dana, za Dorčeca kakvog je poznavala do 14. listopada imala je samo lijepe riječi. &8211; Bio je dobar suprug, živjeli smo bez konflikata, u potpunome skladu. Tek nakon njegova uhićenja doznala sam za njegove kredite i odlaske u kladionicu &8211; rekla je. Na dan pljačke u Fini nazvala je Dorčeca čim je čula što se dogodilo, a on joj je kazao: &8211; To je strašno!

Tvrdi kako nije imala pojma da je njihova kuća puna oružja, koje je njezin suprug držao bez dozvole, a zbog čega mu se također sudi. Da njihov brak ipak nije bio toliko skladan, posvjedočili su jučer Dorčecovi roditelji Ivan i Katica ustvrdivši kako se njihov sin iz nekoga razloga bojao supruge te da se nakon vjenčanja nekako povukao u sebe.

Ispričali su i da je od trećeg mjeseca života živio odvojen od njih jer su radili u Njemačkoj. Odgojili su ga baka i djed, a nakon odrastanja živio je sam. Dosad hladnokrvni Dorčec jučer se još jednom rasplakao, kad je majka govorila o njegovoj usamljenosti i nedostatku ljubavi u braku s Ljubicom.

Sud je saslušao sve predviđene svjedoke, a suđenje se nastavlja nakon dovršetka psihijatrijskoga vještačenja koje se nad Dorčecom provodi u Bjelovaru. Očekuje se da na idućemu ročištu bude objavljena i presuda. Državno odvjetništvo zatražilo je najstrožu kaznu, 40 godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene