Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Dobio 25 godina zbog ubojstva ljubavnika trovanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Liber (36), državljanin Srbije, proglašen je nepravomoćno krivim za ubojstvo trovanjem partnera 43-godišnjeg Ervina Ferarija, s kojim je živio u istospolnoj zajednici, te je kažnjen zatvorskom kaznom od 25 godina.

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Rijeci kojim je predsjedao sudac Saša Cvijetić osudilo je Libera zbog teškog ubojstva iz koristoljublja počinjenog u Srokima, selu u općini Viškovu, u blizini Rijeke, 7. travnja 2008. godine. Liber je umiješao 15 smrvljenih tableta apaurina u večeru koju je Ferari pojeo nemajući razloga za sumnju, rekao je sudac Cvijetić. Pošto je Ferari umro od trovanja, Liber je otišao u Rijeku, gdje je u jednoj igračnici proveo noć. Nakon povratka kući, ujutro je prijavio da je pronašao mrtvog čovjeka.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Motiv ubojstva, utvrdilo je sudsko vijeće, jest stjecanje Ferarijeve imovine koju je oporučno ostavio Liberu. Riječ je o 20.000 eura, kući, pola udjela u trgovačkom društvu te nekoliko građevinskih strojeva. Osim zatvorske kazne, Liber je kao strani državljanin dobio i doživotni progon iz Hrvatske. Dosadašnja neosuđivanost ocijenjena mu je kao olakotna okolnost.

U prvo vrijeme nakon Ferarijeve smrti mislilo se da je riječ o samoubojstvu. Jedan od važnijih pokazatelja da je počinjeno ubojsto te poslije dokaza u sudskom postupku jest činjenica da nije pronađen prazan blister, to jest podložak na kojem su pakirane tablete. Da je Ferari počinio samoubojstvo, ne bi imao razloga skrivati taj blister, naveo je sudac Cvijetić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene