Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob zbog droge

Objavljeni detalji ubojstva u Zagrebu: Muškarac izboden zbog 15 eura

Privođenje osobe osumnjičene za ubojstvo u naselju Prečko - 2
Privođenje osobe osumnjičene za ubojstvo u naselju Prečko - 2 Foto: Karlo Klasic/Pixsell
Povod krvavom obračunu koji se prošli tjedan dogodio u zagrebačkom kvartu Prečko bio je dug od 15 eura.

Zagrebačka policija u petak je objavila da je u kvartu Prečko oko podneva došlo do svađe u između 48-godišnjaka i 38-godišnjaka koja je prerasla i u fizički sukob u kojem je mlađi muškarac nožem izbo starijega, te je on od zadobivenih ozljeda preminuo, a 38-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju.

Razlog za svađu, koja je počela na ulazu u zgradu, bio je dug od 15-ak eura. Kada ga je 38-godišnjak odbio vratiti, 48-godišnjak je otišao u stan k njegovoj majci i inzistirao da ona plati traženi iznos, doznao je N1.

On se ondje okomio se na vremešnu ženu koja se nalazila u invalidskim kolicima i koristila kisik. U idućem trenutku 38-godišnjak je dohvatio kuhinjski nož i zadao 48-godišnjaku više uboda.

Pročitajte i ovo Učitelji - 3 Novčane kazne Udar na džepove nastavnika! Sindikati dižu uzbunu zbog novog zakona: "Ogorčeni smo i ljuti! Ovo je udar na autonomiju i autoritet nastavnika"

Mlađi muškarac od ranije je bio poznat policiji zbog zlouporabe droga i krađa. Njegov stan, u kojem je živio zajedno s majkom, bio je svojevrsna komuna jer je tamo živjelo još nekoliko ljudi koji su ranije bili ovisni o narkoticima.

Tužiteljstvo tvrdi da je 38-godišnjak počinio ubojstvo zbog 15 eura duga, što je potvrdila i osumnjičenikova majka, ali je uhićeni tijekom ispitivanja uvjeravao policiju da je samo želio zaštititi mamu od nasilnika. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela određen mu je istražni zatvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene