Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši zagrebački policajac Darko Džaja je na Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora.


Početkom godine je opljačkao tri sportske kladionice iz kojih je odnio nešto manje od 10 tisuća kuna. Kao posebno otegotnu okolnost sud mu je uzeo upravo činjenicu da je radio kao policajac, odnosno osoba koja bi trebala raditi na suzbijanju kriminala.

Vezani članci Slika nije dostupna Libar u Tvornici uz posebnog gosta - Darka Rundeka! Slika nije dostupna U susret ekskluzivnim nastupima objavio novi spot!

Ipak, kazna manja od zakonom propisane određena mu je jer je priznao kazneno djelo, pokajao se i osjetio potrebu da se ispriča zaposlenicama koje je opljačkao.

Osim toga ranije nije bio kažnjavan, a u vrijeme zločina bio je smanjeno ubrojiv zbog ovisnosti o alkoholu, kazala je sutkinja Martina Maršić.

Obavezno liječenje

Džaji je zbog toga, uz zatvorsku kaznu i povrat opljačkanog novca, dosudila i obavezno liječenje od alkoholizma koje će trajati sve dok ne izađe iz zatvora.

Sportske kladionice u Sesvetama i Dubravi Džaja je opljačkao tijekom veljače. U pljačke je odlazio maskiran kapom i s prebačenim šalom preko lica, dok je u ruci držao pištolj. Jedno je razbojstvo počinio na bolovanju, a druga dva dok je radio.

Iskusni kriminalistički policajac, koji je u dugogodišnjoj karijeri radio na mnogim značajnim slučajevima, u ranijem je disciplinskom postupku izbačen iz policije, a u svojoj je obrani tvrdio da se niti jednog zločina ne sjeća jer je bio pijan.

>> Vinkovci: Policajac službenim pištoljem opljačkao kladionicu

Među značajnijim slučajevima u kojima je radio očevid, bila je i pljačka pljačke Reiffeisen banke u Sesvetama u svibnju prošle godine, gdje je razbojnik Kazimir Dužnović ubio mladog policajca Ivana Grbavca i ranio četvoricu njegovih kolega. U presudi Dužnoviću sud je, među ostalim, ukazao da su tijekom očevida napravljeni brojni propusti koji se policiji ne bi smjeli događati. (Hina)