Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski uhidbeni nalog

Nobilo podnosi žalbu na rješenje o istražnom zatvoru za Perkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Perković je uhićen 1. siječnja kada su na snagu stupile zakonske izmjene i određen mu je istražni zatvor do izručenja.

Odvjetnik Anto Nobilo, u petak bi trebao podnijeti žalbu na rješenje o istražnom zatvoru za Josipa Perkovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u Ministarstvo pravosuđa Nobilo predao molbu za pomilovanje generala Mustača i Perkovića: "Ne znam kakvu će odluku donijeti Milanović, ali znam kakvu bi donio Tuđman" Slika nije dostupna Odluka o izručenju Perkovića Nobilo predao žalbu Vrhovnom sudu

Podsjetimo, 1. siječnja na snagu su stupile zakonske izmjene po kojima se Europski uhidbeni nalog primjenjuje na kaznena djela počinjena prije kolovoza 2002. godine, nakon čega je uhićen Josip Perković, kojeg njemačko pravosuđe tereti za sudjelovanje u organizaciji ubojstva hrvatskog poličitičkog emigranta Stjepana Đurekovića. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor.

Josip Perković završio u zatvorskoj bolnici

Perkoviću je uhidbeni nalog uručen u prvim satima nove godine, a nakon cjelodnevnog postupka pozlilo mu je zbog čega je prebačen u zatvorsku bolnicu. Nakon rutinskog pregleda vraćen je u zatvor Remetinec.

Odvjetnik Nobilo izjavio je u četvrtak kako je malo vjerojatno da će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda promijeniti odluku o istražnom zatvoru, zbog čega pravnu bitku namjerava nastaviti pred Ustavnim sudom.

Perkoviću ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR! Nobilo: 'Protivi se izručenju iz tri razloga'

Osim Perkoviću, istražni zatvor određen je i Zdravku Mustaču, njegovom nekadašnjem šefu iz jugoslavenske Službe državne sigurnosti, čiji je odvjetnik Tomislav Antolin također najavio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru.

Žabe će rješavati odvojena izvaraspravna vijeća na sudovima u Zagrebu i Velikoj Gorici. Na zagrebačkom sudu prvo bi se trebala rješavati žalba na odluku o istražnom zatvoru, a onda na onu o izručenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene