Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne predaju se

Uvjeti katastrofalni, rezultat vrhunski. Dokad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemaju atletsku stazu, treniraju i u skučenoj maloj improviziranoj dvorani. No unatoč tim problemima Atletski klub sveti Ante iz Knina može se podičiti vrhunskim atletičarima.

Osvajaju zavidne rezultate na mnogim natjecanjima, a neki sportaši su u samom vrhu atletike u svojoj kategoriji. Oni su naša Bolja Hrvatska.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Granice za ove mlade Kninjane kao da ne postoje. Mnogi turniiri na koje dođu-medalje padaju kao od šale. Marko Čeko iz navedenog kluba je prvak Hrvatske u skoku u dalj, u dvorani i na otvorenom.

To je tek dio nagrada za telente ovih kninskih atletičara. Od 60 članova četvero ih je na pragu vrhunske atletike.

"Tajna je u nama, tajna je da smo svi zajedno vrijedni i jako dobro organizirani", ističe trener Dražen Lasić.

"Naravno svaki napredak, korak dalje, me motivira da treniram sve više i jače", kaže Antonio Jelić.

No u ovoj priči o uspjehu to i nije lako. Katarina Komarica to zna jako dobro, jer nedostaje oprema, s kojom bi i rezultati bili bolji. "To stvarno frustrira", kaže.

Zaletište za skok u dalj im je prekratko. Umjesto na pravoj atletskoj stazi, za utrke na 100 i 200 metara pripremaju se uz rub nogometnog terena.

Vrhunski atletičari doma nakon treninga odlaze bez tuširanja. Od grada županije i sponzora godišnej prikupe tek 50.000 kuna. "To je jedan mali novac za 60 ljudi u pogonu koji vjerujete mi dosta putuju i imaju dosta aktivnosti tijekom godine", kaže Lasić.

Unatoč svemu, od treninga ne odustaju. "Drago mi je trenirati u ovom klubu", kaže Indira Halilović.

I unatoč teškim uvjetima, sanjaju svjetska prvesntva i olimpijske igre. Uz ovakav trud i bolje uvjete za trenineg-nema sumnje- samo im je nebo granica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene