Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samuel Bosch dva je mjeseca proveo u Keniji gdje je učenicima predavao matematiku.


Samuel Bosch je jedini učenik koji je tri puta sudjelovao na Olimpijadi iz fizike i svaki put osvojio medalju. Ljeto je proveo volontirajući u Africi gdje je radio kao učitelj fizike, matematike i informatike. Ujedno je i i odličan sportaš, državni prvak u triatlonu i duatlonu. Samuel Bosch je Bolja Hrvatska.

Maxwellove jednadžbe, hidrostatski tlak, uzgon - pojmovi koji mnogima zadaju muke, ali ne i 19-godišnjem Samuelu. Da mu prirodne znanosti leže, govore medalje i priznanja.

'Ova medalja je iz Kazahstana, ovu sam osvojio u Danskoj, ovu u Estoniji. Ovo je Oscar znanja za prvo mjesto na državnom natjecanju, ovo je s olimpijade, ovaj Oscar znanja za ovu godinu...', nabraja Samuel svoje uspjehe.
Svoje znanje dijeli kroz instrukcije za učenike 15. gimnazije. Ipak najveća nagrada bio mu je boravak u Keniji. U jednom dječjem domu predavao je matematiku, fiziku i informatiku.

'Evo, ovo je 7. razred osnovne škole, njima sam predavao matematiku. A tu evo klince učim informatiku, programiranje. Kompjutore su dobili na poklon iz Amerike, projektor i ostale stvari sam donio iz Hrvatske', ispričao je Samuel.

Vezani članci Bolja Hrvatska: Edo i Luka - 4 Složna braća prošla trnovit put do uspjeha, zamalo ih uništio lockdown: "Zapjevao sam, rasplakao se i počeo vrištati kao luđak" Katarina Radnić Zmazek - 3 San koji se stvarao 10 godina: Od hobija napravila posao pa preuzela svoj stari ured

Učitelj Jura svira, piše, režira, osvaja nagrade, radi u školi...

U Keniji je proveo dva mjeseca volontirajući, a o tome iskustvu kaže:
'Oni su svjesni da, ako neće učiti neće imati što za jesti, nemaju budućnost, pa zato jako uče. Bio sam impresioniran koliko ih stvari zanima, koliko postavljaju pitanja i baš se vidi da se bore za svoje ocjene, svoju budućnost'.

Osim izvrsnih školskih tu su i sportski rezultati. Osvojio je titulu državnog prvaka u duatlonu i triatlonu.

'Sa Samuelom radim već 4 godine. Iskreno fenomenelan momak. U početku, dok je bio srednjoškolac, malo je kasnio na trening, ali sad se sve to kristalizirao i izrastao je u jednog pravog sportaša', kaže Marcel Zelenika, trener.

Sportašu kojemu, bez obzira na vrijeme, dan počinje i završava krugom oko Jaruna.
'Već sam se naviknuo na to. Idem dosta ranije u krevet, pa se uspijem i dignuti već oko 5-6 sati', zaključuje Samuel.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju