Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Učitelj Jura svira, piše, režira, osvaja nagrade, radi u školi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod palicom učitelja Jure Troje djeluje jedan od najmlađih rock bendova u Hrvatskoj - Vodene kozice.

Svira u punk bendu, piše scenarije, režira filmove, osvaja nagrade na filmskim festivalima, radi u osnovnoj školi. Sve je to Jura Troje, mladi učitelj iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Zagrebu. Ljubav prema glazbi i filmu prenio je na učenike. Pod njegovom palicom djeluje jedan od najmlađih rock bendova u Hrvatskoj, a filmska ekipa s festivala se ne vraća bez nagrada. Jura Troje - Bolja je Hrvatska.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Vodene kozice najmlađi su hrvatski rock bend. Haraju po nastupima - organiziraju mjuzikle, koncerte, izbacuju spotove, studijske snimke.

Smislio rješenje koje pomaže poljoprivrednicima

'Toma, Ana, Tena, Ema, Iva, Hrvoje i ja', nabrojio nam je članove Sven Mahmet, učenik zagrebačke OŠ Ivana Gorana Kovačića,

'Mislim da jesmo. Ma jesmo nema sumnje. 100 posto', kroz smijeh odgovara na pitanje jesu li oni najbolji dječji bend.

A sve pod palicom učitelja Jure Troje, koji i sam svira u punk bendu. Učenici su izrazili želju za sviranjem, on im ju je ostvario.

'Bubnjeve smo učili gledajući na YouTube-u, klavijature iz Muzičke škole, ja sam im pokazao kako svirati gitaru, a ostalo su tate preuzeli treniranje', kaže ovaj učitelj razredne nastave.

VIDEO Mladi hrvatski inovatori osmislili - GENIJATOR!

Osim glazbenog znanja na učenike prenosi i ono filmsko. Jer iza njega su brojni kratkometražni filmovi, deseci radionica za djecu i mlade. Pa se njegova ekipa s festivala i državnih filmskih revija ne vraća bez nagrada.

'Za film Prikaze - naš prvi film dobili smo prvu nagradu i osvojili tjedan dana ljetovanja u Kraljevici. Posao za Klince je film s kojim idemo na festival u Istambul i Dubrovnik i ovo je zadnji film koji smo radili Ana', kaže učenica Luna Mayer.

'Enzolart': Nova knjiga 16-godišnjaka na hrvatskim policama

Ponosan je Jura i na svoje klince iz 2.C razreda. Učitelj Jura ne staje samo na osnovnoj školi. Podučava i nešto starije. Studente Učiteljskog fakulteta uči metodici glazbene kulture.

'Sretan izlazim s spola svaki dan. Umoran, ali ispunjen. Volim svoj posao. Nije da imam viška novaca, ali nije sve u novcu ima nešto i u osobnom zadovoljstvu', objašnjava Jura.

Uz ovakvog učitelja školski dani, mogu biti sve, samo ne dosadni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene