Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Ponovno su ujedinili Hrvatsku: Ovo su njihove priče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovotjednu Bolju Hrvatsku posvetili smo svim volonterima koji su pomagali stanovnicima poplavljenih slavonskih sela.

Ovotjednu Bolju Hrvatsku posvetili smo svim volonterima koji su nesebično uskočili stanovnicima poplavljenih slavonskih sela. Njih stotine neumorno su pomagali i još uvijek pomažu - nismo ih mogli obuhvatiti sve, ali kroz neke od njih ispričat ćemo kako su oni doživjeli tragediju koja je pogodila istok zemlje.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Pomoć u nevolji - glavni je motiv stotina volontera koji su već više od dva tjedna na poplavljenim područjima. Pristigli su iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva. Nekima nije bilo teško prijeći ni više od 2 tisuće kilometara kako bi pomogli. Solidarnost na svakome koraku...volonteri su ponovno ujedinili Hrvatsku, a ovo su njihove priče.

VIDEO Nije ni punoljetna, a ima tvrtku i 3 zaposlena!

Prevalio je tisuće kilometara kako bi pomogao stanovnicima poplavljenih sela. Pružio riječ utjehe. Dejanu, građevinskom tehničaru iz Njemačke, prihvatni centar Cerna već danima je drugi dom.

'Živim, radim, imam krov, nisam gladan, tu su ljudi pogođeni katastrofom i odlučio sam se doći pomoći', kaže Dejan.

Kao i stotine drugih volontera. Samo rame uz rame problemi se mogu riješiti.

'Ne znam što da kažem, ovo je Hrvatska, jedno srce, jedna duša kad smo u problemima', kaže Ivan Bezek, volonter s Korčule.

U želji da pomogne već 15 dana predaha nema ni za Marijanu. Profesorica hrvatskog jezika svakodnevne je obveze stavila u drugi plan.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

'I mi smo bili gladni, žedni, nismo spavali, ali sve je to stavljeno u neki drugi plan zato što smo morali nekome pomoći', objasnila je Marijana Barnjak.

'Moćni smo skroz'

Danonoćno je na terenu - radi sve - poslužuje ručak, obilazi mještane, prihvaća donacije.

'Tjelesno jako loše stojimo, ali duhovno je ovo neprocijenjivo, moćni smo skroz', kaže kroz smijeh.

Od profesora do radnika, studenata, umirovljenika - od Konavala, Rovinja, Zagreba, Varaždina - poziv u pomoć odjeknuo je Hrvatskom. Jedan po jedan građani su neumorno punih ruku donosili hranu, odjeću, vodu.

'Meni se dogodio požar i isto sam tako osato bez doma. Meni su tada pomogli, a sada ja imam priliku biti taj netko koji će uskočiti', rekao je Vedran iz Siska.

Uskočili su mnogi. Solidarnost na svakom koraku, prema svakome...svi oni Bolja su Hrvatska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene