Nissan je u Tokiju predstavio konceptni model IDS, za kojega se vjeruje kako najavljuje sljedeću generaciju Leafa, no njegove razne značajke će svakako pronaći put i do drugih modela ovog proizvođača.


 

Ukratko, IDS je električno pokretani kompaktni hatchback s karoserijom izrađenom od ugljičnih vlakana. Ponuda prostora u unutrašnjosti vozila je vrlo izdašna, zahvaljujući i dugačkom međuosovinskom razmaku, odnosno vrlo kratkim prevjesima.

Vezani članci Boris Miletić Nove reakcije na jezivi transparent: "Sramota koju gledamo je logičan slijed kukavičke i opasne politike toleriranja nasilja i dodvoravanja radikalima" Boris Miletić IDS donio odluku: Na izbore idu s Restart koalicijom, otkrili i koga će staviti na listu

Kako smo već rekli dizajn ovog vozila bi trebao uvelike utjecati na sljedeći Leaf, ali i na druge nissanove modele, a konfiguracija interijera ovisi o tome upravlja li vozač automobilom ili je tu zadau prepustio samom vozilu, odnosno nalazi li se automobil u Manual Drive ili Piloted Drive načinu rada.

Naime, u prvom su sva sjedala okrenuta prema naprijed i upravljač se nalazi pred vozačem. U drugom upravljač se povlači u prednju armaturu, a sjedala se malo rotiraju prema središtu vozila kako bi putnici mogli lake razgovarati i mijenja se osvjetljenje. Vrijedi reći i kako sustav autonomnog upravljanja nastoji imitirati stil vožnje vozača, a za vrijeme dok vozač upravlja vozilom, nadzorni sustav cijelo vrijeme nadgleda situaciju oko vozila i u svakom je trenutku spreman uskočiti u pomoć

Tehničkih podataka za sada nema. Znamo samo kako je model opremljen baterijama kapaciteta 60 kWh koje je moguće i bežično puniti. Više o ovom vozilu saznajte u priloženom video zapisu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.