Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Električni koncept s autonomnim upravljanjem

[VIDEO] Nissan predstavio IDS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je u Tokiju predstavio konceptni model IDS, za kojega se vjeruje kako najavljuje sljedeću generaciju Leafa, no njegove razne značajke će svakako pronaći put i do drugih modela ovog proizvođača.

 

Pročitajte i ovo Marin Lerotić "Nerad i pasivnost" Saborski zastupnik napušta svoju stranku, objasnio i zašto: "Loše stvari se događaju zato što dobri ljudi šute" Boris Miletić, bivši predsjednik IDS-a ODLAZAK OBAVIJEN VELOM TAJNE Miletić u prvom televizijskom intervjuu nakon istupanja iz stranke: "Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo"

Ukratko, IDS je električno pokretani kompaktni hatchback s karoserijom izrađenom od ugljičnih vlakana. Ponuda prostora u unutrašnjosti vozila je vrlo izdašna, zahvaljujući i dugačkom međuosovinskom razmaku, odnosno vrlo kratkim prevjesima.

Kako smo već rekli dizajn ovog vozila bi trebao uvelike utjecati na sljedeći Leaf, ali i na druge nissanove modele, a konfiguracija interijera ovisi o tome upravlja li vozač automobilom ili je tu zadau prepustio samom vozilu, odnosno nalazi li se automobil u Manual Drive ili Piloted Drive načinu rada.

Naime, u prvom su sva sjedala okrenuta prema naprijed i upravljač se nalazi pred vozačem. U drugom upravljač se povlači u prednju armaturu, a sjedala se malo rotiraju prema središtu vozila kako bi putnici mogli lake razgovarati i mijenja se osvjetljenje. Vrijedi reći i kako sustav autonomnog upravljanja nastoji imitirati stil vožnje vozača, a za vrijeme dok vozač upravlja vozilom, nadzorni sustav cijelo vrijeme nadgleda situaciju oko vozila i u svakom je trenutku spreman uskočiti u pomoć

Tehničkih podataka za sada nema. Znamo samo kako je model opremljen baterijama kapaciteta 60 kWh koje je moguće i bežično puniti. Više o ovom vozilu saznajte u priloženom video zapisu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene