Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lamborghini Aventador

FOTO Ovo je najskuplji automobil na svijetu izrađen od zlata i dragulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najdragocjeniji automobil na svijetu ovih je dana po prvi put izložen izvan Europe a radi se o Lamborghini Aventador modelu izrađenom od zlata i dragulja za bogate kupce diljem svijeta.

Iako ovo nije prvi zlatni Lambo, pokušaja je bilo nekoliko od posebnih boja karoserije s dodatkom zlatne prašine do potpuno pozlaćenog Aventadora kakvim se Kanye West dovezao sa svojom izabranicom Kim Kardashian na jednu zabavu, ovaj posljednji u nizu neobičnih projekata definitivno je najraskošniji i najskuplji dosad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lamborghini Aventador by Capristo Slika nije dostupna Pogledajte kako nastaje Lamborghini Aventador

Lamborghini je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavio prototip najskupljeg i najluđeg Lamborghini Aventador LP 700-4 modela ikada koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Oni koji odluče da ga jednostavno moraju imati, morati će iskeširati 26.75 milijuna dirhama tj. 5.5 milijuna eura čime će to biti najskuplji automobil u zemlji u kojoj ne manjka skupih i rijetkih automobila.

Inovativni proizvođač automobila iz Njemačke, Robert Wilhelm Gulpen, koji je zaslužan za ovaj zlatom i draguljima prekriven Lambo, za lokalne novine rekao je da je napravio prototip koji je još jedan primjer njegove kvalitete izrade, preciznosti, individualnosti i visoke vrijednosti koje inače karakteriziraju njegova djela.

Najskuplji Lamborghini Aventador javnosti je prvi put predstavljen na međunarodnom auto salonu u Frankfurtu još 2011. godine, a prema Gulpenu, trebalo je godinu i pol dana i samo deset inženjera da se izradi model.

Vozilo je izrađeno na bazi od karbonskih vlakana koja je tada prekrivena zlatom a svjetlosni sklopovi obloženi su dijamantima dok će svako sjedalo imati 700 dragulja utkanih u tkaninu.

►►►   Zlatni GT-R za zlatnog Usain Bolta

Projekt će osvojiti četiri Guinessova rekorda kao najskuplji model automobila na svijetu, najsigurniji izložak na svijetu u prostoru omeđenom staklom otpornim na metke, kao automobil s najskupljim logom i jedini automobil koji je izrađen od bloka čistog zlata teškog 500 kg.

''Prototip koristimo za reklamiranje pravog automobila, a ako se nađe kupac koji je zainteresiran za kupnju i koji uspostavi dogovor o kupnji, tada će se izraditi pravi automobil koji će se moći personalizirati prema željama kupca,'' dodaje Gulpen.

Prototip ovog najskupljeg automobila na svijetu biti će izložen u Lamborghinijevim salonima u Dubaiju i Abu Dhabiju te na Dubai International Motor Showu prije nego što nastavi svoju svjetsku turneju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene