Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlatni GT-R za zlatnog Usain Bolta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt, ostvario je vrlo zanimljivu suradnju s japanskim brendom Nissan.

Usain Bolt nedavno je ostvario vrlo zanimljivu suradnju s japanskim brendom Nissan čiji je rezultat vrlo poseban i jedinstven, zlatni Nissan GT-R za potrebe njegove humanitarne udruge a najbrži čovjek na svijetu upravo je i dodatno produbio suradnju s proizvođačem automobila.

Jedinstven GT-R koji na poklopcu motora nosi Boltov vlastoručan potpis i elemente u unutrašnjosti automobila od pravog zlata biti će ponuđen na aukciji na eBayu krajem ovog mjeseca pri čemu će sva zarada ići u Usain Bolt Foundation, humanitarnu udrugu za promicanje pozitivnih promjena u društvu stvaranjem boljih prilika za budućnost za djecu i mlade u sportaševoj domovini, Jamajci.

U sklopu Boltove suradnje s Nissanom, zlatni olimpijac početi će raditi sa Nissanovim stručnjacima na razvoju limitirane serije GT-R modela koja će biti dostupna na tržištima diljem svijeta. Detalje o projektu Nissan će objaviti nešto kasnije.

Nissan GT-R razvija 550 KS dostupnih pri 6.400 o/min dok maksimalan okretni moment iznosi 632 Nm dostupnih u rasponu od 3.200 o/min do 5.800 o/min. Ubrzanje do 100 km/h uz LC traje samo 3,06 sekundi a maksimalna brzina iznosi 315 km/h.

Poznati trkač već je proslavio svoj nedavni uspjeh i gomilu medalja s Olimpijskih igara u Londonu ovog ljeta s posebnim ''Bolt GT-R'' izdanjem koji je dobio za vlastitu upotrebu nakon što je tjedan dana testirao različite GT-R modele na proizvođačevom testnom poligonu u Japanu.

Nissan je Bolta također nagradio počasnom titulom ''Director of Excitement'' na što je Bolt rekao: ''Utrkivanje je moja inspiracija i želim pomoći Nissanu da postane još uzbudljiviji brend za sve.''

Toshiyuki Shiga, glavni operativni direktor Nissana, s oduševljenjem je dočekao Boltovu potporu i produbljivanje veza s Nissanom. ''Nissan dijeli osjećaj uzbuđenja koji je zahvatio gledatelje Olimpijade diljem svijeta. Nitko nije bolje kvalificiran od Usaina Bolta da nam pomogne prenijeti taj osjećaj u stvarno iskustvo,'' rekao je Shiga.

Bolt bi trebao sudjelovati i u Nissanovoj globalnoj reklamnoj kampanji ''WHAT IF'' u kojoj će se pojavljivati proizvođačevi legendarni proizvodi i inovativne tehnologije na reklamnim plakatima na aerodromima diljem svijeta, a sve u sklopu poslovnog plana japanskog brenda nazvanog Power 88 čiji je cilj ostvariti 8 posto udjela na tržištu i 8 posto operativne margine.

Nissan će iskoristiti ovu priliku za promociju svog brenda i novim TV reklamama u kojima će glavnu ulogu nositi Nissan Leaf električni automobil. Reklama nazvana ''What if you could drive the future, today?'' prikazivati će se na šest glavnih TV mreža na svijetu a emitiranje počinje već ovog mjeseca.

Do tada nam ne preostaje ništa drugo negoli pogledati video isječke koji prikazuju najnoviju suradnju s Boltom uključujući i snimku ceremonije tijekom koje je Bolt vlastoručno potpisao ovaj jedinstveni, zlatni GT-R za svoju aukciju!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene