Što smo bliže salonu automobila na Frankfurtu, informacije o novitetima stižu kao na tekućoj vrpci. Najnoviji akter je automobil koji je kupce osvajao svojim mogućnostima, a ponajviše cijenom...


Rumunjski proizvođač u javnost je izašao s prilično šturim informacijama. Ipak, to nas nije spriječilo da temeljito procijenimo mogućnosti novog Dustera.

Hoće li novi Duster povoljan poput svoga prethodnika?

Ne možemo to sa sigurnošću reći. No, lako je moguće da bude skuplji, taj problem bi se mogao pojaviti zbog tehnološkog napretka novog Dustera, a ne smijemo zanemariti ni ulaganje u privlačniji dizajn. Takav rasplet događaja nas ne veseli, posebno ako znamo da ljudi prije svega zbog prihvatljive matematike u kućnom budžetu odabiru modele ove rumunjske marke. Dakle, tek ostaje za vidjeti kako će Dustera pozicionirati i koliko bi novi model mogao biti skuplji od aktualnog, kao i kakav će dojam ostaviti u očima dosadašnjih, ali i novih kupaca.

Izgled je osvježen, koje su ostale promjene na Dusteru?

Duster će zadržati svoju prepoznatljivu formu karoserije. Logičan potez, ako znamo da se prethodna generacija prodala u više od milijun primjeraka i da je mnogo simpatija dobivala na osnovu svog izgleda.
Novost će u ponudi biti naglašena, čak i mladenački orijentirana nova boja karoserije, koja je i ujedno lansirna boja nove generacije rumunjskog modela - Atacama narančasta. Prema viđenim fotografijama i novi Duster će zadržati prepoznatljivu prednju masku, a pažnju kradu farovi koji od sada nude i LED dnevna svjetla podijeljena u tri dijela. Off-road dojmu zasigurno pridonosi i izražena zaštita podvozja. Dok gledano sa strane tu ulogu preuzimaju istaknuti blatobrani, baš kao što je bio slučaj i s prethodnom generacijom. Na stražnjem djelu također će biti dostupna zaštita podvozja, a najveću pažnju definitivno privlače svjetla koja su prilično slična, ako ne i identična onima s Jeepa Renegadea.
Uvijek smo bili zagovaratelji aktualnog Dustera u baznoj opremi, s čeličnim naplatcima i bez suvišnih estetskih detalja, baš nas zanima kako će ulazni paket opreme sjesti modelu koji se tek treba službeno predstaviti.

Dobiva li Duster novu platformu i nove motore?
Za sada smo ostali uskraćeni za tu informaciju, morat ćemo se strpjeti do službene prezentacije u Frankfurtu kada će sve pojedinosti izaći na vidjelo. Ipak, neki izvori već nagađaju i govore kako će biti usko povezana s mehaničkim i tehnološkim rješenjima Captura, rekli bismo očekivano. Ostaje nam strpjeti se, čekamo 12. rujna kada se i službeno zavjese otkrivaju i reflektori usmjeravaju na ovaj SUV.

Vezani članci Slika nije dostupna Ferrari Portofino – nitko vam se više neće smijati jer vozite najjeftiniji automobil iz Maranella Slika nije dostupna Pagani Zonda HP Barchetta je najljepši automobil na svijetu!

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju