Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nissan Juke zategnuo bore i dobio novi 1.2 turbo motor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla je nova generacija Nissan Jukea modela koja dolazi s modernijim dizajnom, unaprijeđenim unutrašnjim prostorom te novim štedljivim motorima.

Model koji su predstavili u Ženevi nije doživio nikakve veće promjene u odnosu na prethodnu varijantu ali dolazi s novo oblikovanim svjetlosnim sklopovima, proizvođačevom novom rešetkom i nekim novim tehnološkim opcijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SIGURNOSNI IZAZOVI Milanović iz Ženeve poslao snažnu poruku: "Zapadne sankcije neće zaustaviti rat u Ukrajini" Slika nije dostupna Phantom Experimental Electric (EE) Stiže prvi električni Rolls-Royce

Svjetlosni sklopovi oblikom su slični onima na 370Z modelu iako na nosu Jukea stvaraju posve drugačiji dojam a usto se odsad mogu naručiti kao xenon svjetla. Nova xenon svjetla daruju Jukeu moderniji izgled, pogotovo s veće udaljenosti i po noći. Stražnji svjetlosni sklopovi također su redizajnirani te sad dolaze u LED tehnologiji u sklopu standardne opreme.

Najzamjetnija promjena odnosi se na povećanje prtljažnog prostora za 100 litara koji je s 250 litara porastao na ukupno 354 litara, ali to se odnosi samo na verziju Jukea s pogonom na dva kotača. Prtljažnik također po novome dolazi s podesivom podnicom koja se može namjestiti na visinu donjeg ruba vratiju prtljažnika ili spustiti niže dolje.

Uz novi Juke bit će dostupna tri motora. Benzinski motor razvijen u strateškom partnerstvu Renaulta i Nissana, 1.2-litreni DIG-T motor zamijeniti će postojeću 1.6-litrenu N/A jedinicu sa 117 KS, a radi se o naprednom turbo benzinskom motoru s izravnim ubrizgavanjem koji dostavlja 115 KS i razvija 190 Nm okretnog momenta.

Postojeća 1.6-litrena DIG-T benzinska jednica dodatno je unaprijeđena za pružanje maksimalnog okretnog momenta pri nižem broju okretaja, pri 2.000 o/min. Uz 190 KS, novi motor već je u skladu s Euro6 normama sa 139 g/km CO2 kod verzija s pogonom na dva kotača.

Stiže druga generacija Nissan Qashqai crossovera

Osim 6-stupanjskog ručnog mjenjača, novi Juke 1.6 DIG-T 4WD moći će se opcionalno naručiti i s novim Xtronic mjenjačem koji dodatno unapređuje učinkovitost potrošnje, ubrzanje i cjelokupne performanse vozila. Postojeći hvaljeni 1.5-litreni dCi dizelski motor s 110 KS ostaje nepromijenjen.

Estetskom dojmu dodatno doprinosi panoramsko krovište koje se može otvoriti, nova ponuda alu naplataka, još šira ponuda boja karoserije koja je proširena za tri nove boje te opsežna ponuda dodataka za personalizaciju.

U unutrašnjosti nailazimo na unaprijeđenu satelitsku navigaciju s ciljem poboljšavanja povezivosti dok Juke dobiva i sigurnosnu tehnologiju kakva se nudi s Nissan Note modelom.

Osviježeni Juke u prodaju stiže u lipnju dok će dodatne informacije o cijenama biti dostupne početkom svibnja iako se očekuje da cijene neće drastično porasti u odnosu na prethodnu verziju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene