Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stiže druga generacija Nissan Qashqai crossovera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunska tehnologija, dizajn druge generacije i unaprijeđena vozna dinamika tvore okosnicu novog Nissan Qashqai modela.

Nissan Qashqai od uvođenja na tržište 2007. godine do današnjeg dana utvrdio je svoje mjesto na tržištu crossovera s više od 2 milijuna prodanih vozila. Kao i kod svakog novog Nissan modela, Qashqai će na tržište stići prepun inovativnih tehnologija. Nova generacija Qashqai crossovera kupcima će nuditi opsežan popis naprednih tehnologija koje unapređuju svaki aspekt vožnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Nissanova Safety Shield tehnologija po novom će uključivati Front Collision Avoidance sustav, Driver Attention Support i Traffic Sign Recognition kao i još neke druge pomoćne sustave koji se mogu pokazati izuzetno važni ako ih ikada zatrebate. Intelligent Park Assist sustav uklanja stres iz svakodnevne vožnje dok su svi novi sustavi općenito pristupačniji i jednostavniji za korištenje nego ranije.

Inovacije nisu ograničene na ponudu tehnoloških pomagala već i na ponudu pogonskih agregata s novim Qashqai crossoverom koja je još bogatija nego ranije i učinkovitija nego ikada prije. Svaki motor obogaćen je turbo punjačem s ciljem smanjenja kapaciteta motora, emisija ispušnih plinova i, naravno, potrošnje goriva dok su istovremeno zadržane izvanredne performanse s najnižim emisijama CO2 u klasi, točnije već od 99 g/km. Učinkovitost potrošnje dodatno unapređuje opsežan program smanjenja mase vozila pri čemu je novi Qashqai izgubio 40 kg na vazi (kod pojedinih modela) unatoč dodatku velikog broja nove opreme.

Novi Qashqai duži je za 49mm od izlazećeg modela te je isto tako i niži i širi što mu daje elegantan i staložen dojam dok je i dalje nedvojbeno pripadnik crossover klase vozila sa svojim kompaktnim dimenzijama i povišenim položajem sjedala.

Na većem dijelu tržišta najzastupljeniji će biti modeli s prednjim pogonom dok će u ponudi također biti i ALL-MODE 4x4 varijante s pogonom na sva četiri kotača. Od izbora mjenjača u ponudi će biti 6-stupanjski ručni mjenjač i potpuno novi Xtronic automatski mjenjač.

►►►   Novi Nissan Pathfinder postao uglađeni gradski SUV

Pod poklopcem će se naći jedan od četiri ponuđena pogonska agregata na popisu koji uključuje 1.2-litreni DIG-T sa 115 KS i 190 Nm, zatim 1.6-litreni DIG-T sa 150 KS i 240 Nm, 1.5-litreni dCi sa 110 KS i 1.6-litreni dCi sa 130 KS.

U unutrašnjosti Nissan obećava dramatično unaprijeđenu kvalitetu materijala i dizajna cjelokupnog putničkog prostora koji će povećati estetski dojam automobila. Uz veći prostor za putnike i veći obujam prtljažnika s varijabilnom podnicom, novi Qashqai nudi i dodatan prostor za spremanje stražnje police kad se ista ne koristi.

Dizajniran i razvijen u Europi za europske kupce, novi Qashqai stvorili su Nissanovi stručnjaci iz Nissan Design Europe centra u Londonu te Nissanovog tehničkog centra za Europu u Velikoj Britaniji i Španjolskoj a novi Qashqai također će se i proizvoditi u Velikoj Britaniji. Naravno, svoj doprinos pružili su i Nissanovi dizajneri i inženjeri iz japanskog Atsugija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene