Podsjetimo, Mini je konceptni model Superleggera predstavio tijekom prošle godine i od tada se svako malo pojavi informacija kako ga ovaj britanski proizvođač namjerava provesti u djelo, odnosno kako uskoro možemo očekivati produkcijsku izvedbu tog automobila.


 

Sada je pak stigla i službena potvrda kako u Miniju rade na razvoju produkcijske Superleggere. Konkretnije, ova potvrda dolazi od minijevog šefa Petera Schwarzenbauera koji je izjavio kako je "interes javnosti za konceptni model bio prevelik" te kako u Miniju treutno "naporno rade kako bi ga doveli na tržište, jer je riječ o ekonomski izazovnom projektu".

Vezani članci PR Neodoljivi MINI modeli za savršen Božić 2018 PR Besplatan pregled BMW i Mini vozila te značajne uštede u Tomić&Co. servisima

Produkcijski bi se model trebao temeljiti na platformi standardnog Minija (UKL platforma) te u pravilu biti automobil s pogonom na prednje, a ako zatreba i na sva četiri kotača. Također, ovaj temelj će biti jamac i relativno male mase te vrlo čvrste konstrukcije potrebne za ovaj model bez krova.

Nadalje, Schwarzenbauer dodaje kako ove modele ne vidi kao nasljednika modela Coupe i Roadster, jer oni nisu u istoj klasi u smislu kako je Superleggera "pravi sportski automobil".

Što se motorizacije tiče Superleggera bi trebala koristiti istu ponudu motora kao i ostatak modelne obitelji, odnosno benzinske i dieselske motore obujma između 1,5 i 2,0-litre, a možda se u njoj pojavi i hibridni pogonski sklop iz serije 2 Active Tourer kombinirane snage oko 220 KS.

Dolazak Superleggere na tržište se može očekivati najkasnije 2019.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.