Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz cijenu od 2,5 milijuna Eura

McLaren predstavio P1 GTR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među prvima kojima će biti ponuđen natjecateljski GTR bit će vlasnici modela P1 koji će imati prilike sjesti u ovu 1001 KS snažnu preradu.

McLaren je predstavio studijski model P1 GTR čiji je konačni cilj postati "najbolji automobil na svijetu na trkaćoj stazi". Riječ je o temeljito dorađenoj standardnoj izvedbi modela P1, a premijera mu je održana na kalifornijskom Pebble Beach Concours d'Eleganceu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Poreča Jurio i sletio s ceste FOTO McLaren smrskan nakon prometne nesreće: Prolaznici izvlačili putnike, jedna osoba teško ozlijeđena Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu?

Najvažniju izmjenu čine dorade pogonskog sklopa pa tako njegov 3,8 V8 bi-turbo uparen s elekričnim motorom umjesto dosadašnjih 674 kW, odnosno 917 KS razvija snagu od 736 kW, odnosno 1001 KS.

Nadalje, proširen mu je prednji trag kotača i to za 80 mm, a dorađen je i cjelokupni aero-kit, odnosno značajno su unaprijeđena aerodinamična svojstva automobila. Između ostalog novost u tom pogledu čini i novo stražnje krilo postavljeno na karbonske nosače te s hidrauličkim DRS (Drag Reduction System) sustavom. Također, unaprijeđen je i ispuh, a tu su i trkaći 19-colni kotači širine od 10,5 cola sprijeda i 13 cola otraga.

Proizvodnja ovog modela će započeti iduće godine kada završi proizvodnja standardnog P1. Za njegovu izradu i održavanje bit će zadužen mcLarenov odjel Special Operations (MSO). Nadalje, ovaj će automobil biti ponuđen prvenstveno vlasnicima modela P1 kojima će na raspolaganju stajati i mogućnost odabira posebnog treninga vožnje, kao i mclarenovi simulatori. Ti će sretnici za P1 GTR morati izdvojiti oko 1,98 milijuna Funti, odnosno 2,46 milijuna Eura. Za sada nije poznato koliko će se primjeraka proizvesti, odnosno do koje će brojke biti ograničena proizvodna serija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene