Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eco-friendly rješenje

Jesu li plastične ceste budućnost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ceste nije lako napraviti i održavati, a ako ih se prestane koristiti jako ih je teško ukloniti. Rješenje za takve probleme imaju nizozemski VolkerWessels i KWS koji rade na projektu razvoja plastičnih prometnica.

 

Pročitajte i ovo Automobilska nesreća - 4 Stravične nesreće Crni vikend na cestama: Brzina odnijela četiri života - "Auto udari u nešto, svjetla se ugase i postane nepokretna prepreka u mraku" Zatvoren dio Zagrebačke ceste zbog sanacije podvožnjaka - 7 Radovi u gradu Mijenja se prometna regulacija u dijelovima Zagreba: Za pješake će vrijediti posebno pravilo

Riječ je o eco-friendly prijedlogu koji kaže kako bi prometnice budućnosti trebale biti napravljane od reciklirane plastike (i to prvenstveno one koje kao smeće pluta oceanima), trebale bi se sastavljati od unaprijed proizvedenih dijelova te u sebi sadržavati prostor za razne instalacije.

Ovakve bi prometnice bilo relativno lako postaviti na njihov položaj te brzo riješiti svu popratnu infrastrukturu, a činjenica prethodne izrade dijelova u kontroliranim tvorničkim uvjetima bi bila jamstvo kvalitete.

VolkerWessel tvrdi i kako bi ove plastične ceste bile otpornije na trošenje, vanjske uvjete poput temperature, kiše, snijega, leda i sl. pa bi njihov životni vijek mogao biti i tri puta duži od konvencionalnih prometnica.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene