Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet dana do izbora

KVIZ Provjerite svoje znanje o američkim predsjedničkim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispunite kviz i provjerite svoje znanje o američkim predsjedničkim izborima

Pred nama su jedni od najneizvijesnijih izbora za predsjednika SAD-a.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Republikanac Donald Trump i njegov izazivač Joe Biden 3. studenog će odmjeriti snage, no zbog velikog broja birača koji su se odlučili glasati poštom, rezultati izbora možda će se dugo čekati.

Pet dana prije izbora, ankete pokazuju da Biden ima čvrstu prednost, no njegove šanse ne izgledaju tako uvjerljivo u "prevrtljivim" državama, tzv. 'swing states', u kojima glasovi mogu otići na bilo koju stranu i odlučiti o stanaru Bijele kuće.

U svakom slučaju čeka nas uzbudljiva izborna noć, a sve najvažnije informacije iz minute u minutu moći ćete pratiti na portalu DNEVNIK.hr te u programu Nove TV.

Dok čekate rezultate, vrijeme prikratite ovim zabavnim kvizom i provjerite svoje znanje o američkim izborima.

U srijedu, 4. studenog, Dnevnik Nove TV donosi sveobuhvatnu analizu rezultata američkih izbora te njihovog utjecaja na Hrvatsku, Europsku uniju i međunarodnu zajednicu. Uz Ivanu Petrović, novinarku, komentatoricu i urednicu vanjske politike informativnog programa Nove TV, u studiju će o ovoj temi govoriti i Marijana Grbeša Zenzerović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Srgjan Kerim, bivši predsjedatelj Opće skupštine UN-a.

Dnevnik Nove TV donosi i reakcije na rezultate izbora iz Hrvatske i svijeta te razgovor s Hrvatima koji žive u SAD-u o dojmovima i atmosferi u zemlji koja je odabrala novog predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene