Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZABRANI PREDSJEDNIK

Biden se oglasio o Trumpovu odbijanju da prizna poraz: "Iskreno, mislim da je to sramotno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbijanje Donalda Trumpa da prizna poraz na predsjedničkim izborima je sramotno, ali neće imati velikog utjecaja na tranziciju vlasti, izjavio je u utorak novoizabrani američki predsjednik Joe Biden.

"Iskreno, mislim da je to sramotno", rekao je Biden novinarima o stajalištu republikanskog predsjednika. "Činjenica da republikanci ne žele priznati da smo mi pobijedili nema puno utjecaja na naš program tranzicije i ono što smo kadri poduzeti od danas do 20. siječnja", ocijenio je.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

"Započeli smo tranziciju, ona je u tijeku", rekao je i dodao da radi na sastavu svoje buduće administracije koja će, kako je rekao, "bez obzira na sve preuzeti vlast 20. siječnja 2021."

Američki državni tajnik Mike Pompeo je u utorak podržao stajalište Donalda Trumpa i također odbio priznati Bidenovu pobjedu. Najavio je glatku tranziciju prema "drugoj Trumpovoj administraciji".

Republikanski predsjednik odbija priznati poraz i obećao je da će se boriti na sudu za preokret rezultata, ali bez ikakvog dokaza o masovnim prijevarama na koje upozorava.

"Nema nikakvog dokaza optužbi državnog tajnika Pompea", izjavio je u utorak Biden.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene