Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na temelju prijave predsjednika Hrvatskog Paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, etički odbor HPO-a pokrenuo je postupak za utvrđivanje stvarnih navoda i činjenica koje su prethodile i koje su dovele do javnih istupa dvostruke paraolimipijske pobjednice Antonije Balek, njezinog trenera Ivice Jakeljića i izbornika Paraolimipijske reprezentacije Branka Omazića. Donesena je i odluka o njihovoj suspenziji.


Suspenzija će biti na snazi do zaključenja disciplinskog postupka, neovisno o odluci u prvom ili drugom stupnju disciplinskog postupka, priopćeno je danas iz Hrvatskog Paraolimijskog odbora.

>> Balek kao tajni agent hvatala dilere po Splitu?

Vezani članci Slika nije dostupna Balek za pokušaj ubojstva optužila i bivšeg supruga Slika nije dostupna Paraolimpijski odbor se ogradio od izjava Antonije Balek

>> Balek za pokušaj ubojstva optužila i bivšeg supruga

>> 'Ima puno zlih ljudi, na takve naiđete i u obitelji'

>> Slučaj Belek: Dvije strane zlatne medalje

>> Zlatnoj paraolimpijki trener prijetio kako će je baciti niz stepenice?

'Sve to ne dovodi u pitanje invaliditet i sjaj osvojenih medalja Antonije Balek. Antonija Balek je poput svih ostalih sportaša prošla sve propisane zdravstvene i klasifikacijske postupke na nacionalnoj i međunarodnoj razini prije nastupa na paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Zbog senzacionalističkog pristupa pojedinih medijskih kuća i neprepoznavanja činjenica da su invaliditet i osvojene medalje jedno, a privatni život drugo, u javnosti je nanesena neprocjenjiva šteta Paraolimpijskom pokretu i osobama s invaliditetom', ističu u priopćenju HPO-a.

Poštujući slobodu medija iz HPO-a pozivaju sve medijske kuće na suradnju, poštivanje dostojanstva osoba koje se u posljednje vrijeme pojavljuju kao aktualna tema te da neutemeljenim napisima ne dovode u pitanje sjajan rezultat hrvatskih paraolimpijaca: Antonije Balek, Darka Kralja i Branimira Budetića.

Napominjemo da je za svaku medalju uložen neprocjenjiv trud i napor svih sportaša, stručnih timova i Hrvatskog paraolimpijskog odbora što se vidi iz rezultata hrvatske paraolimpijske reprezentacije na 13. paraolimpijskim igrama u Pekingu, stoji na kraju priopćenja koje je potpisao glasnogovornik HPO-a Darko Matić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju