Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodni olimpijski odbor će ponovno testirati sve uzorke sportaša s Olimpijskih igara u Pekingu i to na CERU, najnoviju generaciju krvnog dopinga EPO-a, potvrdila je glasnogovornica Emmanuelle Moreau.


Moreau je najavila da će biti testirana krv sportaša iz svih sportova, koja je uskladištena u laboratoriju Međunarodne anti-doping agencije u Lausanni. Koliko će trajati ponovno testiranje nije poznato. 

Vezani članci Slika nije dostupna Potvrđeno sudjelovanje Beckhama na svečanosti zatvaranja Slika nije dostupna Martina o protivnici: 'Suci su joj previše tolerirali'

CERA (Continuous Erythropoiesis Receptor Activator) je poboljšana verzija eritropoetina, hormona koji pospješuje rast crvenih krvnih zrnaca i time izdržljivost sportaša. CERA je u proteklih desetak dana pronađen u krvi čak trojice biciklista - Talijana Riccarda Riccia i Leonarda Piepoloa, te Nijemca Stefana Schumachera.

MOO je u Pekingu napravio više od 5000 anti-doping testova, od čega je devet bilo pozitivno, no sada je jasno da ti testovi nisu uključivali CERU, novi krvni doping koji je za sada pronađen samo kod biciklista.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju