Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Drpić i Iličević umjesto Šimića i R. Kovača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slaven Bilić objavio je popis reprezentativaca za kvalifikacijske susrete za SP 2010. protiv Ukrajine u Harkovu 11. listopada i Andore 4 dana kasnije. Kao novi igrači pozvani su Danijel Subašić, Ivo Iličević i Dino Drpić.

Umjesto Darija Šimića, koji se oprostio od reprezentacije i Roberta Kovača, koji je zbog crvenog kartona na utakmici protiv Engleske dobio čak četiri susreta zabrane, pozvani su Dinamovac Dino Drpić i mladi Ivo Iličević. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić zadovoljan završenom sezonom Slika nije dostupna Bilić objavio popis za Estoniju i Andoru

'Znamo da zbog ozljeda u iduće dvije kvalifikacijske utakmice ne možemo računati na Eduarda i Kranjčara, Robert Kovač je kažnjen, a Šimić se oprostio od reprezentacije i stvorio nam se manjak igrača u obrani i vezi. Dino Drpić je logičan izbor. Nije bio na Svjetskom prvenstvu, a stalno je bio na širem reprezentativnom popisu. Ivo Iličević je i po novinarima i po izborniku mlade reprezentacije Draženu Ladiću nositelj igre te reprezentacije', obrazložio je Bilić svoj odabir. 

22-godišnjem Iličeviću, koji je rođen u Njemačkoj, ovo je prvi poziv u A vrstu. Inače je igrač Bochuma, no trenutačno je na posudbi u drugoj njemačkoj ligi.

Izbornik Vatrenih zna kako će utakmica protiv Ukrajine biti teška jer domaći nakon dvije startne pobjede protiv Bjelorusije i Kazahstana imaju prigodu da s tri pobjede stvore značajnu prednost na početku kvalifikacija.

'Znamo što nas čeka u Harkivu, jer Ukrajinci imaju standardiziranu i uigranu momčad u kojoj je glavna zvijezda Andrij Voronjin koji je nakon prelaska u Herthu u sjajnoj formi, ali je i nadalje njihova glavna zvijezda Andrij Ševčenko bez obzira što ne igra stalno u Milanu', kazao je Bilić i napomenuo da bi naša reprezentacija s istim ambicijama otputovala u Ukrajinu i da smo pobijedili Engleze.

'Igrat ćemo na pobjedu, iako nam i neodlučni rezultat u slučaju pobjede u uzvratu donosi prednost pred Ukrajincima', naglasio je Bilić. 

Izbornik je najavio i kako će on otići u Englesku, Asanović u Francusku, a Jurčević u Njemačku gdje će razgovarati s našim reptrezentativcima i dogovoriti s njihovim klubovima dolazak u Zagreb, 5. listopada, nakon kojeg slijede četvorodnevne pripreme u Brežicama, a u petak, 10. lipnja se odlazi u Ukrajinu.

VRATARI - Stipe Pletikosa (Spartak Moskva), Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk)

OBRANA - Vedran Ćorluka (Manchester City), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Juventus), Hrvoje Vejić (Tom), Ivica Križanac (Zenit), Danijel Pranjić (Heerenveen), Dino Drpić (Dinamo)

VEZNI RED - Nikola Pokrivač i Jerko Leko (oba Monaco), Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Luka Modrić (Tottenham Hotspur), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke 04), Ivo Iličević (Greuther Fuerth)

NAPADAČI - Mladen Petrić (HSV), Ivica Olić (HSV), Ivan Klasnić (Nantes), Nikola Kalinić (Hajduk), Mario Mandžukić (Dinamo Zagreb)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene