Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski U-16 košarkaši u polufinalu EP-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Furioznom dionicom na prijelazu iz treće u četvrtu četvrtinu hrvatski su košarkaši do 16 godina starosti slomili otpor ruskih vršnjaka u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Baru...

Na kraju su igrači Dražena Brajkovića slavili uvjerljivu pobjedu 81-65 iako su još 4 minute i 55 sekundi prije kraja treće dionice igre Rusi vodili s neugodnih 47-38.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE Tomašević: ''Stanje u KK Ciboni je loše, u klub šaljem inspekciju, pozivam i Ministarstvo da učini isto'' Mario Jurič KOŠARKAŠKA UTAKMICA U Spaladium Areni prvi događaj takve vrste na kojem može prisustvovati publika: Očekuje se oko 2.000 ljudi, a gledatelji moraju ispuniti barem jedan uvjet

Nakon sustizanja rane prednosti Hrvata (10-2) naši su protivnici cijelo vrijeme bili u prednosti, a zaustavili su i Darija Šarića, najboljeg pojedinca u redovima favorita.

No, na polovici treće četvrtine krenula je četverominutna serija mladih Hrvata (13-0, od 38-47 na 51-47), pogonjena poglavito tricama, da bi u sedmominutnom razdoblju ista serija iznosila 22-3 (60-50)! Nakon toga, održavanje razlike do kraja bilo je formalnost.

Krilni igrač Dario Šarić ponovno je bio najbolji u hrvatskim redovima s 34 koša (8-16 za dva, 4-6 za tri poena), devet skokova, tri asistencije, jednom blokadom, jednom osvojenom i tri izgubljene lopte. Sjajno ga je pratio razigravač Martin Junaković (18k, 3s, 4a, 3ol), dok je centar Filip Bundović dodao 14 koševa i pet skokova.

U sutrašnjem (subota) polufinalu Hrvatska će igrati protiv pobjednika iz sraza Španjolske i Francuske.

Generacija U16 tako je i treća mlada hrvatska selekcija koja je uspješno nastupila na ovoljetnim turnirima. Sastav 20-godišnjaka u Zadru je završio EP na četvrtom mjestu, dok su juniori u Litvi juniorski EP (U18) završili na petom mjestu izborivši nastup na Svjetskom prvenstvu.

Europsko košarkaško prvenstvo, U16, četvrtfinale:

Hrvatska – Rusija 81-65

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene