Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rijetko izdanje stripa o Supermanu stavljeno na aukciju u New Yorku, te se očekuje kako će postići dosad još neviđenu cijenu.


Nakon 58 godina čuvanja vlasnik je odlučio ponuditi na prodaju prvo izdanje te verzije stripa. Aukcija će se održati preko interneta, a očekuje se kako će strip ostvariti rekordnu cijenu koja je trenutno postavljena na 250 tisuća dolara.

Stručnjaci smatraju da postoji tek 10 kopija originalne verzije stripa, i to onih koje nisu nanovo objavljivane. Strip koji se originalno prodavao za 10 centi donosi priču o Supermanovom porijeklu, njegovom rođenju na drugom planetu i otpornošću na metke. Od onda su se neke stvari promijenile: slovo S na prsima bilo je manje nego danas, a onda također nije mogao ni letjeti, nego samo skočiti malo više od običnog smrtnika, točnije preskočiti zgradu u jednom zaletu.

Vezani članci Margot Kidder (Foto: Profimedia) - 3 Preminula zvijezda originalnog "Supermana": Ni najteže životne nedaće nisu je slomile... Dmitro Haladzi bez problema na leđimka može ponijeti konja, u ovom slučaju teškog 450 kilograma (FOTO: YouTube/Screenshot) Mislili ste da Superman ne postoji? Upoznajte Dmitra, pa idemo o tome razgovarati ponovo

Superman je stvoren prije 71 godinu, od dvojice mladića iz Clevelanda, Jerryja Siegela i Joea Shustera, te je predstavio novu seriju likova znanih kao 'super junaci'. Fisher tvrdi kako su super junaci i danas popularni, a mnogi čitatelji tako traže olakšanje od životnih problema, kao što su to činili i za vrijeme 30-tih godina prošlog stoljeća u vrijeme Velike recesije, kad se Superman i prvi put pojavio.