Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici šest od 26 švicarskih kantona na Veliki petak neće smjeti slušati glazbu ili plesati, kako bi poštovali pet stoljeća staru zabranu 'veselja' na jedan od najsvetijih dana u kršćanskom kalendaru.


Riječ je o kantonima njemačkog govornog područja na sjeveru Švicarske - Uriju, Obwaldenu, Schaffhausenu, Baselu i Solothurnu.

Vezani članci Varaždin Jedan hrvatski grad uvodi oštre kazne: Od ponoći do 6 ujutro nema više pijenja alkohola i okupljanja na javnim površinama Ledenjak u Švicarskoj Najgore otapanje švicarskih ledenjaka od početka mjerenja otkriva jezive tajne desetljećima zarobljene u ledu

Navedeni kantoni zabranjuju ples na Veliki petak, a puritanci iz najmanjeg švicarskog kantona Appenzell Innerrhodena te se zabrane moraju držati cijeli Veliki tjedan.

Jedini švicarski kanton njemačkoga govornog područja koji je ukinuo tu zabranu je Luzern, ali tek ove godine i to s jednim glasom prevage u lokalnoj skupštini.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju