Radi se o izvedbi u pulskoj Areni koju je osmislio umjetnik Boris Šitum iz Splita.


Performance je izveden u sklopu manifestacije vizualnih umjetnosti 'Tu smo 2'. Umjetnik je na veliko platno postavljeno u Areni projicirao pušku marke Thompson te pustio pjesmu 'Čavoglave' kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kojemu pulske vlasti nisu dozvolile nastup u Areni.

Vezani članci Stjepan Hauser Ovo ne želimo propustiti: Hauser svira sam u praznoj pulskoj Areni, ali s publikom iz cijelog svijeta Slika nije dostupna 'Platiti 2007. godine pola milijuna eura za nepjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!'

Time je Šitum na neki način omogućio Thompsonu da nastupi u Areni i to bez posebne dozvole grada Pule. Instalacija je trajala oko pet minuta i okupila je stotinjak gledatelja među kojima su neki, doista, u Areni očekivali Thompsona koji već dvije godine ne može dobiti zeleno svjetlo za svoj koncert. Početak instalacije označio je poklik 'Za dom', čime je instalacija i završena.

>>Koncert u Čavoglavama: 100.000 ljudi, ustaško znakovlje i napad na novinare

Boris Šitum rođen je 9. listopada 1966. u Cisti Provi. Diplomirao je 1993. na Filozofskom fakultetu u Splitu, studij likovne kulture. Radi u Osnovnoj školi kao likovni pedagog i član je HULU Splitu. Dosad je izlagao četiri puta samostalno i na više skupnih izložbi.